Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυξημένη ζήτηση για τα πενταπλά τεστ: Μπορεί να δείξει διπλό θετικό;
Αυξημένη ζήτηση για τα πενταπλά τεστ: Μπορεί να δείξει διπλό θετικό;

Αυξημένη ζήτηση για τα πενταπλά τεστ: Μπορεί να δείξει διπλό θετικό;

Δεν είναι απίθανο αλλά πολύ σπάνιο να βρεθεί κάποιος θετικός σε παραπάνω από μία ιώσεις, ανέφερε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η Αντιπρόεδρος Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών, Μαίρη Αβρααμίδου, επισημαίνοντας ότι και οι ενήλικες μπορούν να νοσήσουν από RSV. 

Μαίρη Αβρααμίδου – Αντιπρόεδρος Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών
Φέτος είχαμε πάρα πολλούς ενήλικες που είχαν ξαφνικές βρογχίτιδες.

Ερωτηθείσα για τα πολλαπλά διαγνωστικά τεστ η κ. Αβρααμίδου είπε ότι είναι χρήσιμα για λόγους διάγνωσης και θεραπείας.

Μαίρη Αβρααμίδου – Αντιπρόεδρος Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών
Κυρίως σε άτομα τα οποία όταν έχουμε διάγνωση μπορούμε να βάλουμε συγκεκριμένες θεραπείες. Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος θέλουμε να γίνονται τα τεστ.

Η ίδια σημείωσε ότι, εφόσον κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα, πριν μεταβεί σε κάποιο ιατρείο, καλό θα ήταν να κάνει το τεστ για να αποφύγει τη διασπορά οποιουδήποτε ιού, τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και στους υπόλοιπους ασθενείς που τυχόν βρίσκονται στον χώρο.

Αυξημένη η κίνηση στα φαρμακεία
Αυξημένη είναι την ίδια ώρα η κίνηση στα φαρμακεία, λόγω της έξαρσης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Εύη Κυριάκου – Φαρμακοποιός
Συνήθως, μπορεί να προκύψει κάτι άλλο προηγουμένως, covid, και μετά να προκαλέσει μια λοίμωξη, μια μόλυνση στο αναπνευστικό, οπότε έρχεται ο κόσμος πιο βαριά εξασθενημένος με αντιβιώσεις.

Η Φαρμακοποιός εξήγησε ότι κάποιος μπορεί μέσω του πενταπλού διαγνωστικού τεστ να δει κατά πόσο νοσεί από: Covid-19, Γρίπη Α, Γρίπη Β, RSV και αδενοϊό.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τεστ διενεργείται υποχρεωτικά εντός των φαρμακείων.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend