Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησαν ο δημοτικός σύμβουλος Δρομολαξιάς, όσο και ο δήμαρχος Δρομολαξιάς σε σχέση με επεισόδιο που εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστές τους δύο, σε καφετέρια της Λάρνακας το μεσημέρι της Τρίτης.

Και οι δύο κατήγγειλαν στις πως δέχθηκαν επίθεση και πλέον η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

Σε καταγγελία αναμένεται να προχωρήσει και η σύζυγος του δημοτικού συμβούλου, η οποία ήταν παρούσα στην καφετέρια και καταγγέλλει επίθεση από τον δήμαρχο.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει τη στιγμή του επεισοδίου μεταξύ των δύο αξιωματούχων σε καφετέρια όταν οι δύο έρχονται στα χέρια και χωρίζουν με την παρέμβαση τρίτων που βρίσκονταν στον χώρο.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, θα μπουν τόσο οι μαρτυρίες, άλλων προσώπων που βρίσκονταν στην καφετέρια όσο και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το επεισόδιο μεταξύ των δύο, έγινε στον απόηχο της κακόβουλης ενέργειας στο όχημα του δημοτικού συμβούλου Δρομολαξιάς του ΔΗΣΥ, το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς, μετά το επεισόδιο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς, Κύπρος Ανδρονίκου, σε γραπτή δήλωση του μεταξύ άλλων, εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων . Την ίδια ώρα, εξαπολύει τα πυρά του κατά του ΔΗΣΥ Λάρνακας

Απάντηση ΑΚΕΛ Λάρνακας στον ΔΗΣΥ Λάρνακας

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Λάρνακας, χαρακτηρίζει ως ανεύθυνη και με μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας, «με το να ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρου Ανδρονίκου.

 

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από τις κακόβουλες ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών Κ.Α. κρύβεται, μεταξύ άλλων, κι ένας 10χρονος μαθητής του σχολείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο 10χρονος φαίνεται να προκάλεσε υλικές ζημιές στο σχολείο, ενώ άλλα νεαρά άτομα πέταξαν κροτίδες κι έκαψαν παγκάκια και πλαστικούς καλάθους στον εξωτερικό χώρο του εκπαιδευτηρίου.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λιβαδιών μας δήλωσε ότι οι ζημιές προκλήθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Όπως ανέφερε, ο 10χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω. Ζημιές έγιναν σχεδόν σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Μεταξύ άλλων, καταστράφηκε και η Παραμυθογωνιά του σχολείου, που ήταν το αγαπημένο σημείο των παιδιών. Καταστροφές παρατηρήθηκαν σε μια αίθουσα διδασκαλίας, όπου πετάχτηκαν βιβλία, τετράδια και άλλος σχολικός εξοπλισμός, έσπασαν τζάμια, ενώ ζημιές έγιναν και στην αυλή.

Επίσης αφαιρέθηκαν κεραμίδια από την οροφή του κτηρίου. Οι ζημιές διαπιστώθηκαν χθες όταν οι καθαρίστριες μετέβησαν στο σχολείο για να ξεκινήσουν δουλειά. Οι εικόνες που αντίκρισαν μόνο οργή, ντροπή και θλίψη προκαλούν.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον τριών προσώπων, δύο ηλικίας 14 κι ενός 16 χρόνων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου  έριξαν αριθμό κροτίδων κι πετρών εναντίον οικίας 73χρονου στο Κίτι.

 

Send this to a friend