Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μαθητής 10 ετών μεταξύ αυτών που βανδάλισαν το Δημοτικό Λιβαδιών, τον τσάκωσε φρουρός (φώτο)
Μαθητής 10 ετών μεταξύ αυτών που βανδάλισαν το Δημοτικό Λιβαδιών, τον τσάκωσε φρουρός  (φώτο)

Μαθητής 10 ετών μεταξύ αυτών που βανδάλισαν το Δημοτικό Λιβαδιών, τον τσάκωσε φρουρός (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από τις κακόβουλες ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών (Κύκλος Α΄) κρύβεται, μεταξύ άλλων, κι ένας 10χρονος μαθητής του σχολείου…

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο 10χρονος φαίνεται να προκάλεσε υλικές ζημιές στο σχολείο, ενώ άλλα νεαρά άτομα πέταξαν κροτίδες κι έκαψαν παγκάκι και πλαστικούς καλάθους στον εξωτερικό χώρο του εκπαιδευτηρίου.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λιβαδιών Νίκος Λυσιώτης, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι ζημιές στο δημοτικό σχολείο προκλήθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως ανέφερε, ο 10χρονος μαθητής πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να προβαίνει σε βανδαλισμούς στο σχολικό κτήριο και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και η οικογένειά του. Ζημιές σημειώθηκαν σε όλους σχεδόν τους χώρους του σχολικού κτηρίου. Μεταξύ άλλων, καταστράφηκε και η Παραμυθογωνιά του σχολείου, που ήταν το αγαπημένο σημείο των παιδιών.

Καταστροφές παρατηρήθηκαν σε μια αίθουσα διδασκαλίας, όπου πετάχτηκαν βιβλία, τετράδια και άλλος σχολικός εξοπλισμός, έσπασαν τρία τζάμια, ενώ ζημιές έγιναν και στην αυλή. Επίσης αφαιρέθηκαν κεραμίδια από την οροφή του κτηρίου. Οι ζημιές διαπιστώθηκαν το πρωί της Τρίτης (7/5), όταν οι καθαρίστριες μετέβησαν στο σχολείο για να ξεκινήσουν δουλειά.

Οι εικόνες που αντίκρισαν μόνο οργή, ντροπή και θλίψη προκαλούν. Σύμφωνα με τον Νίκο Λυσιώτη, η τοπική σχολική εφορεία είχε εγκρίνει την επιπλέον φρούρηση του δημοτικού σχολείου από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο σε μια προσπάθεια ν’ αποτραπούν παραβατικές συμπεριφορές εν’ όψει και του εθίμου της λαμπρατζιάς.

Ως εκ τούτου, εκείνες τις μέρες, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί, μέλη ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας φρουρούσαν το σχολείο. Φαίνεται, όμως, πως οι νεαροί βρήκαν τον τρόπο να προκαλέσουν ζημιές.

Ο κ. Λυσιώτης είπε ότι από μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, αυτές ανέρχονται περίπου στα χίλια ευρώ. Η σχολική εφορεία θα ζητήσει από την οικογένεια του 10χρονου να καλύψει τα έξοδα των ζημιών. Πάντως, η κατάσταση με την νεανική παραβατικότητα στην περιοχή Λιβαδιών τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Οι συχνοί βανδαλισμοί στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο κατάντησαν βραχνάς για τη διεύθυνση του σχολείου, τις τοπικές αρχές και τους δημότες Λιβαδιών.

Πριν από δύο εβδομάδες άγνωστοι εισέβαλαν στο ίδιο σχολείο και απέκοψαν τους χαλκοσωλήνες, με αποτέλεσμα να διακόψουν την εισροή νερού στο κτήριο, ενώ δυο μέρες αργότερα διέρρηξαν το κυλικείο.

Send this to a friend