Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Τρεις ανήλικοι υπό κράτηση για την επίθεση με κροτίδες και πέτρες εναντίον οικίας 73χρονου στο Κίτι
Τρεις ανήλικοι υπό κράτηση για την επίθεση με κροτίδες και πέτρες εναντίον οικίας 73χρονου στο Κίτι

Τρεις ανήλικοι υπό κράτηση για την επίθεση με κροτίδες και πέτρες εναντίον οικίας 73χρονου στο Κίτι

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε την Τρίτη του Πάσχα, διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον τριών προσώπων, δύο ηλικίας 14 κι ενός 16 χρόνων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι τη νύχτα του Μεγάλη Σαββάτου (4/5) έριξαν αριθμό κροτίδων κι πετρών εναντίον οικίας 73χρονου στο Κίτι.

Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης ανησυχίας, παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας, κλοπής και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, το Μεγάλο Σάββατο λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου που αφορούσε περίπου 70 νεαρά πρόσωπα, τα οποία προκαλούσαν ανησυχία, επειδή άγνωστοι είχαν προηγουμένως κάψει τη σωρό από ξύλα της λαμπρατζιάς τους.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια, ενώ επί τόπου έσπευσαν και μέλη της Αστυνομίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανοποιητικός χώρος για το πυροσβεστικό όχημα, αλλά και για την ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Σε κάποια στιγμή, οι νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να ρίχνουν αριθμό κροτίδων προς τα μέλη της Αστυνομίας καθώς κι εντός της παρακείμενης οικίας ιδιοκτησίας του 73χρονου. Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Από την ρίψη κροτίδων εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου και στην πέργολα.

Επίσης οι νεαροί έριξαν πέτρες σπάζοντας υαλοπίνακες της κατοικίας. Ακολούθως, με την επέμβαση των αστυνομικών η τάξη αποκαταστάθηκε και τα νεαρά πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή. Έπειτα, όμως, από πάροδο περίπου δυόμισι ωρών οι νεαροί επέστρεψαν στο σημείο και άρχισαν να ρίχνουν ξανά πέτρες εναντίον της οικίας του 73χρονου, προκαλώντας ζημιές σε πορτοπαράθυρα. Με την άφιξη της Αστυνομίας τράπηκαν εκ νέου σε φυγή.

Για την ίδια υπόθεση είχε αρχικά συλληφθεί και τέταρτο πρόσωπο, ηλικίας 16 χρόνων, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος καθότι δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

 

Send this to a friend