Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων απαντά στον Ρώσο επιχειρηματία στη Λάρνακα
Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων απαντά στον Ρώσο επιχειρηματία στη Λάρνακα

Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων απαντά στον Ρώσο επιχειρηματία στη Λάρνακα

Στην αντεπίθεση πέρασε το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων (ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ.) μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα (9/11) έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Ποταπένκο για την καθυστέρηση που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, παρατηρείται στην έκδοση των απαραίτητων αδειών ώστε να ξεκινήσει την υλοποίηση μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων σημειώνει ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρές ελλείψεις από τα στοιχεία που παρέλαβε σχετικά με την κατά παρέκκλιση αίτηση του επιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο, για δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής ανάπτυξης στην ευαίσθητη παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων, εντός του αστικού κέντρου της Λάρνακας.

«Μετά από συνάντηση που έγινε με το Δήμο Λάρνακας, αναμένονται συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία είναι σημαντικά, προκειμένου το ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ να εξετάσει την υπόθεση, για την οποία απαιτείται, με βάση τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, η διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης λόγω του μεγέθους της προτεινόμενης ανάπτυξης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων.

Περαιτέρω, το ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ. παρατηρεί ότι η αίτηση του Νικολάι Ποταπένκο αφορά την ανέγερση ενός μεγάλου ογκώδους 27όροφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο ενώ αρχικά κατατέθηκε ως μεικτή τουριστική (μικρό αστικό ξενοδοχείο), εμπορική και κυρίως οικιστική ανάπτυξη (που επιτρέπονται με βάση τις πρόνοιες του ισχύοντος Σχεδίου Ανάπτυξης), πρόσφατα ο Ρώσος επενδυτής άλλαξε τα σχέδια και πλέον προτείνει μεγάλη, ογκώδης αμιγής τουριστική ανάπτυξη, για την οποία απαιτείται πλέον παρέκκλιση, αφενός λόγω αλλαγής χρήσης της ανάπτυξης και αφετέρου λόγω υπέρβασης του συντελεστή δόμησης (πέραν των κινήτρων από τα οποία ζητεί να επωφεληθεί η ανάπτυξη).

Το ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ σημειώνει, ακόμα, ότι ενώπιόν του δεν έχει εκκρεμούσες ώριμες αιτήσεις κατά παρέκκλιση, αφού, όπως εξηγεί, μόλις παραλάβει τα πλήρη στοιχεία μιας αίτησης, αυτή εξετάζεται το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Σε περιπτώσεις, δε, που απαιτείται η δημόσια ακρόαση, προγραμματίζει αμέσως τη διεξαγωγή της. Θυμίζουμε, ότι ο Ν. Ποταπένκο διαδήλωσε με πίκετ έξω από το Προεδρικό, διαμαρτυρόμενος ότι έχει εφτά χρόνια που περιμένει την έκδοση της απαιτούμενης άδειας για την ανάπτυξη που προγραμματίζει στις Φοινικούδες.

 

Send this to a friend