Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σύσσωμη η Λάρνακα ζητά όπως στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ανεγερθεί νέο γυμνάσιο για να στεγάσει τους μαθητές του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς. Ήδη, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας απέστειλε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενημερώνοντάς τους ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανέγερση καινούργιου σχολικού κτιρίου για να μεταστεγαστούν οι μαθητές της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Γυμνασίου Δροσιάς. «Το συγκεκριμένο σχολείο», όπως επισημαίνει η τοπική σχολική εφορεία, «πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό, λόγω της μεγάλης ηλικίας της οικοδομής και των πολλών άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα οποία προκύπτουν, κυρίως, από το γεγονός ότι είναι κτισμένο σε τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ».

Η Σχολική Εφορεία Λάρνακας προσανατολίζεται εδώ και καιρό στη συγκεκριμένη χρήση όσον αφορά το εγκαταλελειμμένο τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου, θέση η οποία είχε μεταφερθεί προσωπικά στον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη κατά την επίσκεψή του στο χώρο της τεχνικής σχολής τον Νοεμβρίου 2019. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανταλλαγής ανάμεσα στο κράτος και στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο (στο οποίο ανήκε το τεμάχιο της Διανέλλειου), η γη όπου βρίσκεται η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή έχει περιέλθει πια στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σκοπεύει να κτίσει εκεί καινούργιο δημόσιο σχολικό κτήριο, σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες που έχουν γίνει.

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αραδίππου η, τελετή ονοματοδοσίας πλατείας προς τιμή του μ. Παντελή Παντελούρη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Αραδίππου επί 45 χρόνια. Η εκδήλωση περιελάμβανε τρισάγιο, παρουσίαση του βιογραφικού του κοινοτάρχη και χαιρετισμούς από τη θυγατέρα του, τον Δήμαρχο Αραδίππου και τον Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριο.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της στήλης και απονομή τιμητικών ενθυμημάτων στην οικογένεια.

 

Και τέλος η Επιτροπή Πρόνοιας του Δήμου Λιβαδιών, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, διοργανώνουν σήμερα από τις 3.00 μέχρι και τις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Ζήνωνος στα Λιβάδια, δειγματοληψία για εξεύρεση Δότη μυελού των οστών και προσφορές για οικονομική στήριξη – ενίσχυση, για την συνδημότισσα τους Αλεξάνδρα Ζανέττου, που βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία.

Send this to a friend