Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Λάρνακα θέλει γυμνάσιο στο χώρο της Διανέλλειου
Η Λάρνακα θέλει γυμνάσιο στο χώρο της Διανέλλειου

Η Λάρνακα θέλει γυμνάσιο στο χώρο της Διανέλλειου

Σύσσωμη η Λάρνακα ζητά όπως στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ανεγερθεί νέο γυμνάσιο για να στεγάσει τους μαθητές του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς. Ήδη, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας απέστειλε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενημερώνοντάς τους ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανέγερση καινούργιου σχολικού κτιρίου για να μεταστεγαστούν οι μαθητές της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Γυμνασίου Δροσιάς. «Το συγκεκριμένο σχολείο», όπως επισημαίνει η τοπική σχολική εφορεία, «πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό, λόγω της μεγάλης ηλικίας της οικοδομής και των πολλών άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα οποία προκύπτουν, κυρίως, από το γεγονός ότι είναι κτισμένο σε τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ».

Η Σχολική Εφορεία Λάρνακας προσανατολίζεται εδώ και καιρό στη συγκεκριμένη χρήση όσον αφορά το εγκαταλελειμμένο τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, θέση η οποία είχε μεταφερθεί προσωπικά στον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη κατά την επίσκεψή του στο χώρο της τεχνικής σχολής στις 21 Νοεμβρίου 2019. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανταλλαγής ανάμεσα στο κράτος και στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο (στο οποίο ανήκε το τεμάχιο της Διανέλλειου), η γη όπου βρίσκεται η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή έχει περιέλθει πια στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σκοπεύει να κτίσει εκεί καινούργιο δημόσιο σχολικό κτήριο, σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες που έχουν γίνει.

Εξάλλου, το ΑΚΕΛ Λάρνακας με ανακοίνωσή του κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας ν’ ανάψει το πράσινο φως για μεταστέγαση του Γυμνασίου Δροσιάς σε νέο γυμνάσιο στο χώρο της Διανέλλειου, σύμφωνα και με το αίτημα της σχολικής εφορείας. Κάτι τέτοιο θα επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Γυμνάσιο Δροσιάς», σημειώνει η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend