Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Βλέπει την Επιδημιολογική ομάδα και ενημερώνει το Υπουργικό ο Υπ. Υγείας
Βλέπει την Επιδημιολογική ομάδα και ενημερώνει το Υπουργικό ο Υπ. Υγείας

Βλέπει την Επιδημιολογική ομάδα και ενημερώνει το Υπουργικό ο Υπ. Υγείας

Την καθιερωμένη σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα για ανασκόπηση των δεδομένων που επικρατούν στην κοινότητα σχετικά με τον κορωνοϊό, θα έχει σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναμένεται να γίνει και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί τις τελευταίες μέρες.

Μετά τη σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα, ο Υπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και αναμένεται να ενημερώσει για την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και θα αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και χθες Τετάρτη (22/10) καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως εντοπίστηκαν 127 νέα κρούσματα, από σύνολο 3,309 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τονίζεται ότι, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 23 ασθενείς. Από αυτούς, οι 3 νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης και οι 2 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας, διασωληνωμένοι. Οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται σε θάλαμο, οι 2 στο νοσοκομείο Λευκωσίας και οι 16 στο νοσοκομείο αναφοράς.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2,966. Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες, ως προς τον έλεγχο της μετάδοσης στον απόηχο των επιπλέον μέτρων που έχουν επιβληθεί τόσο σε παγκύπριο επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο (Λεμεσός).

Σε μια άλλη εξέλιξη, σήμερα αναμένεται να είναι έτοιμο το επικαιροποιημένο επιδημιολογικό δελτίο, με στοιχεία που θα βοηθήσουν να εξαχθεί μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.

Send this to a friend