Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέος κεντρικός σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα
Νέος κεντρικός σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα

Νέος κεντρικός σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά από δύο χρόνια, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η Λάρνακα θ’ αποκτήσει σύγχρονο σταθμό λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, η διαδικασία επίσχεσης, μελέτης και κατασκευής του καινούριου σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και την εταιρεία που έχει αναλάβει από φέτος τις δημόσιες μεταφορές στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λ/κας Ανδρέας Πασιουρτίδης στα πλαίσια κοινοβουλευτικής ενημέρωσης, ο κ.Καρούσος σημειώνει σ’ επιστολή του ότι τη δεδομένη στιγμή ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων στη Λάρνακα λειτουργεί σε τεμάχιο που αποτελεί κρατική γη, παρά τη μαρίνα της πόλης.

Ωστόσο, επειδή παρατηρούνται κάποια λειτουργικά προβλήματα στον εν λόγω χώρο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προχώρησε στη διαδικασία αλλαγής της χρήσης μέρους από τον χώρο ανάπτυξης της μαρίνας, με σκοπό τη δημιουργία καινούριου σταθμού λεωφορείων σε άλλα παραπλήσια τεμάχια. Με την αλλαγή χρήσης αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία της επίσχεσης για τον νέο σταθμό. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επίσχεσης, μελέτης και κατασκευής του καινούριου σταθμού, σε συνεννόηση με την επαρχιακή διοίκηση, ο κεντρικός σταθμός θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην υφιστάμενη θέση.

Ο Γ. Καρούσος σημειώνει ότι η διαδικασία επίσχεσης, μελέτης και κατασκευής του καινούριου σταθμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός δύο χρόνων και το κόστος θα κριθεί ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού. Ενδεικτικά, ο υπουργός αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος σταθμός μετεπιβίβασης στη Λευκωσία (Σταθμός μετεπιβίβασης «Αλάμπρα»), κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ. «Η δημιουργία σύγχρονων σταθμών λεωφορείων αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου, καθότι αποτελούν νευραλγικό κομμάτι του συστήματος των δημοσίων μεταφορών κι ενισχύουν την αύξηση της επιβατικής κίνησης», τονίζει στην επιστολή του ο Γ. Καρούσος.

Υπενθυμίζουμε, ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει υπογραφεί 10ετής Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών σε τακτικές γραμμές με λεωφορεία στην γεωγραφική περιοχή Λάρνακας με την εταιρεία «LTP Larnaca Public Transport Services and Operations Ltd».

Send this to a friend