Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έληξαν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο Δεκέλειας, νέες καθυστερήσεις εν’ όψει
Έληξαν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο Δεκέλειας, νέες καθυστερήσεις  εν’ όψει

Έληξαν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο Δεκέλειας, νέες καθυστερήσεις εν’ όψει

Έληξαν οι απαλλοτριώσεις της ιδιωτικής γης παραπλεύρως του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, και συγκεκριμένα του τμήματος που καλύπτει τη Γ΄ φάση ανάπλασης του δρόμου (τουριστική περιοχή Ορόκλινης) και πλέον όλα δείχνουν πως το έργο θα καθυστερήσει περαιτέρω…

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής δημοσιογραφικής διάσκεψης για τη λειτουργία του ξενοδοχείου Indigo στη Λάρνακα, έγινε μια ευρύτερη αναφορά για τα καινούργια ξενοδοχεία που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στη Λάρνακα και στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Ανάμεσα στις μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσουν στην Ορόκλινη είναι το παραλιακό Michael’s Hotel, το Best Western (το πρώην γηροκομείο Φανιέρου) και το πολυτελές Radisson Beach Resort (το πρώην Princess).

Την ίδια ώρα, όμως, που ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία ανεγείρονται και λειτουργούν στην τουριστική Ορόκλινη, ο δρόμος που καλύπτει την περιοχή παραμένει με την υποδομή των δεκαετιών του 1970-80.

Ως γνωστό, η ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας παραμένει για χρόνια ημιτελής, αφού μόνο η πρώτη και δεύτερη φάση του έργου έχουν υλοποιηθεί, ενώ η τρίτη και τέταρτη φάση έχουν σκαλώσει στις ελληνικές καλένδες.

Κατά την προχθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο διευθύνων σύμβουλος της Sunnyseeker (της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το Radisson Beach Resort) Μάριος Πολυβίου, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο θα υλοποιηθεί έγκαιρα η τρίτη φάση του έργου (συνολικού μήκους πέραν των τριών χιλιομέτρων), λέγοντας ότι οι απαλλοτριώσεις της ιδιωτικής γης παραπλεύρως του δρόμου έχουν λήξει από το 2018 και ως εκ τούτου θα απαιτηθεί μια χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσουν από την αρχή οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι η κακή κατάσταση του δρόμου που περνά μπροστά από τα ξενοδοχεία αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, καθότι, όπως εξήγησε, προκαλεί αβεβαιότητα.

Επιβεβαιώνει ο Προκοπίου

Το γεγονός ότι έχουν λήξει οι απαλλοτριώσεις της ιδιωτικής γης παραπλεύρως του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας και ο πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου. «Το έργο έχει εγκριθεί και θα γίνει. Το ζήτημα είναι να ξεπεραστούν το συντομότερο οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να γίνουν ξανά οι απαλλοτριώσεις της γης δεξιά και αριστερά του δρόμου, οι οποίες δυστυχώς έληξαν πριν από δύο χρόνια. Πιέζουμε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Όλες οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, αλλά πιστεύουμε ότι όταν υπάρχει βούληση, όλα ξεπερνιόνται.

Πολύ σύντομα θα επαναφέρω το θέμα ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, προκειμένου να εξετάσουμε την πρόοδο των διαδικασιών», σημείωσε ο κ.Προκοπίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι την επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θ’ απασχολήσει σύντομα και το άλλο σημαντικό οδικό έργο της Λάρνακας που επίσης έχει σκαλώσει, η συνέχιση της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, που για χρόνια τώρα παραμένει ημιτελής, μέχρι τα Λειβάδια.

Θυμίζουμε, ότι ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να ενώνει τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια) με τον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend