Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ποια αεροδρόμια της Ευρώπης ανοίγουν τον Ιούνιο
Ποια αεροδρόμια της Ευρώπης ανοίγουν τον Ιούνιο

Ποια αεροδρόμια της Ευρώπης ανοίγουν τον Ιούνιο

Ανοίγουν σταδιακά τα σύνορα των κρατών αφήνοντας πίσω το  lockdown και την πανδημία του κορωνοϊού και η κάθε χώρα είναι έτοιμη να λειτουργήσει τα αεροδρόμια σηματοδοτώντας τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Μπορεί τα σύνορα του κάθε κράτους να μην ανοίγουν για όλες τις χώρες και να υπάρχουν επιδημιολογικά κριτήρια, αλλά η αρχή γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.  Η Κύπρος θα ανοίξει τα σύνορα με 13 χώρες της Ευρώπης στις 9 Ιουνίου.

 

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες από έξι ακόμη χώρες θα πρέπει να διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό.
Για τις υπόλοιπες χώρες, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Στην Ελλάδα, η αρχή θα γίνει στις 15 Ιουνίου, όταν και επιτραπεί η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν θετική επιδημιολογική πορεία. Αρχικά, η απελευθέρωση θα αφορά μόνο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια.
Στην Ιταλία οι διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου, στη Νορβηγία τα σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τη Δανία. Στη Δανία τα σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου για τουρίστες από Νορβηγία, Γερμανία και Ισλανδία.
Στην Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία επιτρέπονται τουρίστες μόνο από τις χώρες της Βαλτικής ενώ στη Φινλανδία δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία επανέναρξης των πτήσεων. Στη Γαλλία τα σύνορα αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου για τους τουρίστες από Ελβετία και Γερμανία.
Όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας, διαφορετικά τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Στη Γερμανία τα σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου για τους τουρίστες από Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία και Αυστρία. Μέχρι σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Εξαιρούνται όσοι έρχονται από Ε.Ε., χώρες της Ζώνης Σένγκεν και Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Λουξεμβούργο τα σύνορα είναι ανοικτά με τη Γερμανία. Δεν υπάρχει ημερομηνία επανέναρξης των υπόλοιπων πτήσεων. Στη Μάλτα δεν υπάρχει ημερομηνία επανέναρξης των πτήσεων. Στην Ολλανδία τα σύνορα είναι ανοικτά μόνο για τους ταξιδιώτες από τις χώρες Σένγκεν και αναμένεται από τις 15 Ιουνίου να επιτραπούν και με άλλες χώρες.
Στην Πορτογαλία δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία επανέναρξης των πτήσεων, παρότι ορισμένα αεροδρόμια έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Ιουλίου. Στην Ισπανία τα σύνορα θα ανοίξουν σταδιακά από τον Ιούλιο, ενώ οι εγχώριες πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουνίου. Στην Ελβετία τα σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, ενώ θα ακολουθήσουν στις 6 Ιουλίου όλες οι υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σένγκεν. Στην Αυστρία στις 15 Ιουνίου θα επιτραπεί η είσοδος τουριστών από τη Γερμανία, Ελβετία, Λίχνενσταϊν, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Στο Βέλγιο οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 15 Ιουνίου.
Πηγή: philenews.com

Send this to a friend