Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα! (φώτο – βίντεο)
Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα!  (φώτο – βίντεο)

Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα! (φώτο – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων η 5η Διημερίδα Λογοτεχνίας, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και το Λύκειο Ακροπόλεως.

Θέμα της φετινής διημερίδας ήταν τα κόμικς και για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν η συγγραφέας και θεατρολόγος Μιράντα Βατικιώτη, η εικαστικός Τζούλια Γεωργιάδου, ο δημιουργός κόμικς Soloύp (Αντώνης Νικολόπουλος) και ο μουσικός Acapella Solo Loop (Δημήτρης Σπύρου).

Στη διημερίδα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο Ακρόπολης, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, το Λύκειο Κύκκου Β΄, το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, το Λύκειο Λινόπετρας και την Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ.

Στις δράσεις της διημερίδας περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις, κυνήγι θησαυρού και εργαστήρια τα οποία προσέγγισαν τη λογοτεχνία μέσα από διάφορες τέχνες και τεχνικές, όπως η δημιουργική γραφή, η εικονογράφηση, η μουσική και η δραματοποίηαη.

Μετά από ένα διήμερο φαντασίας, δημιουργικότητας και διασκέδασης, μικροί και μεγάλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Στη διημερίδα έλαβαν μέρος οι πιο κάτω μαθητές/τριες του σχολείου μας: Ανδρέου Αγγέλα Γ4, Ανδρέου Δανάη Γ4, Κομνηνάκης Θοδωρής Γ4, Κυπριανού Αλέξανδρος Γ4, Πιππιρής Γιώργος Γ4, Χαραλάμπους Ραφαήλ Γ4, Θέκλα Σαββίδου Γ΄1, Θεοδώρου Δαμιανή Δ2, Θεοδούλου
Κατερίνα Δ2, Παπαπέτρου Μαριάμ Δ2, Αριστοδήμου Χρυστάλλα Στ2, Μιχαήλ Ιωάννα Στ2, Λαού Νεοκλής Στ2, Νικολάου Σταυριάνα Στ2, Πολυκάρπου Ολυμπιάδα Στ2, Χριστοδούλου Χριστόδουλος Στ2, Αντωνίου Γεωργία Στ3, Θεοδώρου Χριστίνα Στ3,
Μουλιστάνου Δέσποινα Στ3.

Συνεργάστηκαν εκ μέρους του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων:

Σχεδιασμός και Διοργάνωση: Δρ Αλέξανδρος Μπαζούκης

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Γιάλλουρου, φιλόλογος, Παναγιώτα Χριστοδούλου, φιλόλογος, Μαρίνα Ζερβού, καθηγήτρια τέχνης.

 

 

 

Send this to a friend