Home ΕΞΟΔΟΣ Fresh Vegetables Cyprus: Μια οικογενειακή επιχείρηση στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας
Fresh Vegetables Cyprus: Μια οικογενειακή επιχείρηση στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

Fresh Vegetables Cyprus: Μια οικογενειακή επιχείρηση στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

Της Ειρήνης Αντωνίου

Τα Fresh Vegetables Cyprus είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση γεωργών που βρίσκεται στον Άγιο Θεόδωρο, ένα όμορφο και παραδοσιακό χωριό στην Επαρχία Λάρνακας. Μετά το κλείσιμο των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση τον Μάρτιο για την αναχαίτιση της πανδημίας στην Κύπρο, γεννήθηκε η ιδέα της κατ’ οίκον παράδοσης φρέσκων λαχανικών και φρούτων από το αγρόκτημα του παραγωγού απευθείας στον καταναλωτή, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς!

Η πανδημία δημιούργησε μία νέα κατάσταση πραγμάτων με αποτέλεσμα η προσαρμογή να αποτελεί τη μόνη διέξοδο.

Με τη βοήθεια των παιδιών τους, δημιουργήθηκαν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram και facebook) με απώτερο σκοπό να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η προσπάθεια διάθεσης φρέσκων και τοπικών προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό η οποία ήταν υπό τις περιστάσεις η σανίδα σωτηρίας τους. Η εναλλακτική και καθόλου ιδανική λύση ήταν η παράδοση των προϊόντων τους σε μεσάζοντες για να καταλήξουν στους καταναλωτές με ενδιάμεσους σταθμούς! Αυτό άλλωστε που τόσο οι ίδιοι όσο και το καταναλωτικό κοινό αγαπά στις Λαϊκές αγορές είναι ακριβώς τη δυνατότητα να επιλέγει προϊόντα τα οποία γνωρίζει ότι οι ίδιοι οι παραγωγοί με τα ίδια τους τα χέρια μάζεψαν λίγες ώρες πριν τα διαθέσουν προς πώληση.

Η πανδημία ήταν ακόμα μία από τις αρκετές δυσκολίες, εμπόδια και αναποδιές που συνάντησαν στο δρόμο τους ως γεωργοί και με τη βοήθεια των παιδιών τους αποφάσισαν να προσαρμοστούν στα νέα και πρωτόγνωρα για όλους δεδομένα συνεχίζοντας να κάνουν αυτό που αγαπούν με το ίδιο μεράκι, πάθος και αγάπη: να υπηρετούν τον τομέα της αγροτικής παραγωγής!

Τα Fresh Vegetables Cyprus ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας έχοντας ως όραμά τους το πως πρέπει να είναι το φαγητό: φρέσκο και τοπικό! Στόχος τους είναι τα λαχανικά και φρούτα να μπορούν να φτάνουν από το αγρόκτημα του παραγωγού στο τραπέζι του καταναλωτή στο απόγειο της φρεσκάδας τους χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς! Για όσα προϊόντα δεν παράγονται από τους ίδιους, έχουν μεριμνήσει για τη δημιουργία συνεργειών με άλλους παραγωγούς βοηθώντας έτσι ο ένας τον άλλο!

Προ ολίγων ημερών και με τη βοήθεια των παιδιών τους δημιούργησαν και την ιστοσελίδα τους:

https://www.freshvegetablescyprus.com/

Έχει σχεδιαστεί έχοντας μία φρέσκια εμφάνιση και παρέχει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα εύκολης πλοήγησης, ενώ σε αυτήν θα βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σε σχέση με τα διαθέσιμα προϊόντα, τον τρόπο παραγγελίας και παράδοσης στην πόρτα σας! Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν με έναν εύκολο τρόπο να μάθουν περισσότερα για τα Fresh Vegetables Cyprus και στόχος τους είναι η  σελίδα  αυτή να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης για όλους όσοι την επισκέπτονται! Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια για να υπάρξει πολύ σύντομα η δυνατότητα υποβολής παραγγελιών και ηλεκτρονικά! Από το αγρόκτημα του παραγωγού λοιπόν στην πόρτα του καταναλωτή!

Ας στηρίζουμε το τομέα της αγροτικής τοπικής παραγωγής που διαχρονικά δεν έτυχε της υποστήριξης που του αρμόζει!

Πρόσωπο επικοινωνίας: Κλεόβουλος Λοΐζου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99313590
Email: [email protected]

Send this to a friend