Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οδηγείται σε λίγη ώρα εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 23χρονος που πυροβόλησε την αδελφή του
Οδηγείται σε λίγη ώρα εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 23χρονος που πυροβόλησε την αδελφή του

Οδηγείται σε λίγη ώρα εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 23χρονος που πυροβόλησε την αδελφή του

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας στα Κλαυδιά με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, που συνέβη στις 5 Μαίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο 23χρονος αδελφός της Μαρίας, ο οποίος κρατείται για διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας και σήμερα (14/5), θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησής του, έδωσε νέα κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αυτός έκοψε τα μπροστινά φρένα του αυτοκινήτου της αδελφής του την ημέρα που συνέβη το κακό. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να την σκοτώσει, λέγοντας ότι τα πίσω φρένα του οχήματος λειτουργούσαν κανονικά. Ο 23χρονος ύποπτος υποστήριξε ότι προέβη στην πράξη αυτή ως αντίποινο, διότι την ίδια μέρα είχε παρεξηγηθεί με την αδελφή του και αυτή του ξεφούσκωσε τα ελαστικά του αυτοκινήτου του…

Το περιεχόμενο της νέας κατάθεσης του 23χρονου διερευνάται σχολαστικά από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας. Το αυτοκίνητο της άτυχης Μαρίας εξετάστηκε από ειδικούς, οι οποίοι όντως διαπίστωσαν ότι τα μπροστινά φρένα ήταν κομμένα.

Εξάλλου, χθες σε δηλώσεις του για την υπόθεση ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, όπου η κάθε λεπτομέρεια θα πρέπει να διερευνηθεί με κάθε σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτή η ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

Δεν πήγε στρατό

Περαιτέρω, όπως πληροφορούμαστε, ο νεαρός παραδέχεται στη νέα κατάθεσή του ότι την ημέρα που συνέβη το κακό δεν είχε πάει στρατό, όπως αρχικά είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς.

Όπως εξήγησε, πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό διότι φοβήθηκε μετά τη σύλληψή του, ενώ το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του για να αποφύγει να πάει δουλειά μαζί της στη μάντρα που διατηρεί η οικογένειά τους.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως υπάρχουν ακόμα πολλά κενά σημεία γύρω απ’ αυτή την υπόθεση, για τα οποία οι ανακριτές καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις, αφού προηγουμένως καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Ο βαλλιστικός έλεγχος

Στο μεταξύ, ο βαλλιστικός έλεγχος στο μοιραίο στρατιωτικό τυφέκιο G3 κατέδειξε ότι όντως το όπλο του 23χρονου είχε πάθει εμπλοκή.

Θυμίζουμε, ότι η εκδοχή του 23χρονου, είναι πως το όπλο του έπαθε εμπλοκή, γι’ αυτό και το καθάριζε. Εκείνη την στιγμή, όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πλήξει θανάσιμα στο κεφάλι την αδελφή του που καθόταν σε κοντινή απόσταση από εκείνον, στο σαλόνι του σπιτιού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend