Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακόμα ν’ απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση μπούλινγκ
Ακόμα ν’ απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση μπούλινγκ

Ακόμα ν’ απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση μπούλινγκ

Ούτε κατά τη χθεσινή δικάσιμο απάντησαν εάν παραδέχονται ή όχι την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης (άρθρο 210) οι τέσσερις νεαροί,  από την πόλη κι επαρχία Λάρνακας, οι οποίοι διώκονται ποινικά για την υπόθεση που σχετίζεται με μπούλινγκ σε βάρος του 16χρονου  Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους.

Πρόκειται για τον μαθητή της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τραγικό τρόπο, κατά τη διάρκεια νεανικού πάρτι τον περασμένο Απρίλιο, μετά που κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η χθεσινή δικάσιμος ήταν ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου οι τέσσερις νεαροί ν’ απαντήσουν στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης ήγειρα εκ νέου ένσταση, υποστηρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες του αδικήματος καθώς και η έκθεση γεγονότων που καταγράφονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης δεν αποκαλύπτουν αδίκημα.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι στην έκθεση αδικήματος κατηγορούνται για συνέργεια σ’ εξαμελείας αδίκημα, έννοιες που, κατά την υπεράσπιση, είναι αντιφατικές. Επιπλέον, η πλευρά της υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων υποστήριξε ότι η προτροπή και μόνο για να καταναλώσει κάποιος αλκοόλ δεν μπορεί να συνιστά απερίσκεπτη, αλόγιστη ή επικίνδυνη πράξη που να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο. Θέση των δικηγόρων είναι πως θα πρέπει ν’ ακυρωθεί το κατηγορητήριο και ν’ απορριφθεί η υπόθεση από το προδικαστικό στάδιο, καθότι δεν υπάρχει αδίκημα που να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την υπόθεση για τις 18 Μαρτίου, έτσι ώστε οι δικηγόροι ν’ αγορεύσουν με τεκμηριωμένη νομολογία σε σχέση με την ένστασή τους.

Για τους τέσσερις κατηγορουμένους εμφανίζονται οι δικηγόροι Γιάννης Πολυχρόνης, Γιώργος Κούμας και Χριστόφορος Δημητρίου.

Το δικαστήριο διέταξε όπως η χθεσινή διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθότι δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στο μοιραίο πάρτι, είναι ανήλικοι (17 ετών).

Ο άτυχος Παναγιώτης Στεφανή βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια νεανικού πάρτι που έλαβε χώρα σε σπίτι στους Τρούλλους. Οι γονείς του κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι κατά το επίδικο βράδυ δέχθηκε μπούλινγκ και ότι θαμώνες στο πάρτι τον υποχρέωσαν να καταναλώσει με το ζόρι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Η νεκροτομή στη σορό του κατέδειξε ως αιτία θανάτου την εισρόφηση εμεσμάτων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend