Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία του Αη Γιάννη
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία του Αη Γιάννη

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία του Αη Γιάννη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη (6/11) από την απίστευτη οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την ενορία του Αη Γιάννη και όλη την κοινωνία της Λάρνακας, όταν 14χρονος καβγάδισε με την 9χρονη αδελφή του και την σκότωσε με μαχαίρι μέσα στο σπίτι τους. Η έλλειψη στην Κύπρο ειδικού αναμορφωτηρίου ή κάποιου άλλου κέντρου που ν’ αποσκοπεί στην διαπαιδαγώγηση νεαρών παραβατών προκαλεί «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ως προς τον χειρισμό του 14χρονου, ο οποίος λόγω της ηλικίας του δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνος και δεν μπορεί να δικαστεί.

Πρόκειται για υπόθεση πρωτάκουστη στ’ αστυνομικά χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξακολουθούν να ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση για την περίπτωση του ανήλικου αδελφοκτόνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, τίποτε ακόμα δεν είναι δεδομένο ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τον ανήλικο. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σ’ εξέλιξη η συζήτηση του θέματος με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, χωρίς ακόμα να έχει παρθεί οριστική απόφαση για το μέλλον του 14χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο εξετάζεται πολυθεματικά. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια τα κενά που υπάρχουν στην υφιστάμενη νομοθεσία και καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για νομοθετική μεταρρύθμιση και λήψη δραστικών μέτρων, ώστε να δημιουργηθεί στην Κύπρο ένα ειδικό αναμορφωτήριο για ανήλικους παραβάτες.

Υπενθυμίζουμε, ότι την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, γύρω στις 5μ.μ., ο 13χρονος, τότε, με την 9χρονη αδελφή του βρισκόντουσαν μόνοι τους στο σπίτι τους. Ο πατέρας τους απουσίαζε, ενώ η μητέρα τους δεν διέμενε μαζί τους. Σε κάποια στιγμή τα δύο αδέλφια άρχισαν να καβγαδίζουν, με επακόλουθο την πρωτοφανή τραγωδία. Όταν ο χαροκαμένος πατέρας επέστρεψε στο σπίτι, αντίκρισε την μικρή του κόρη μέσα σε λίμνη αίματος. Προσπάθησε να την συνεφέρει, αλλά μάταια. Η 9χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο αδελφός της ομολόγησε ότι την σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend