Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πλησιάζει η απόφαση για τον Κούρδο Τσερκέζ Κορκμάζ
Πλησιάζει η απόφαση για τον Κούρδο Τσερκέζ Κορκμάζ

Πλησιάζει η απόφαση για τον Κούρδο Τσερκέζ Κορκμάζ

Η ώρα της αλήθειας για τον Κούρδο κρατούμενο Τσερκέζ Κορκμάζ πλησιάζει. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας συνεχίζεται σήμερα (17/5) η ακροαματική διαδικασία, κατά πόσο ο Κορκμάζ θα εκδοθεί ή όχι στη Γερμανία, όπου καταζητείται σε σχέση με αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, που διαπράχθηκαν τα έτη 2013-2015 στο Αμβούργο.

Ο 60χρονος Κούρδος τελεί υπό κράτηση από τις 21 περασμένου Μαρτίου, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα. Κατά τη χθεσινή διαδικασία, κατά την οποία ο Κορκμάζ οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς, η πρόεδρος Μαρία Λοίζου ανέφερε ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες διευκρινιστικές απαντήσεις από τις γερμανικές αρχές αναφορικά με την συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, όμως, η κ.Λοίζου εξέφρασε τον προβληματισμό του δικαστηρίου, προκειμένου να παραπέμψει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ε.Ε., στο οποίο θα ζητεί να ενημερωθεί κατά πόσο η Εισαγγελία του Αμβούργου δύναται να θεωρηθεί ως δικαστική αρχή για να εκδώσει ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 60χρονου Κούρδου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα, έτσι ώστε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκμάζ να τοποθετηθεί επί του προβληματισμού του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί, ότι την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μαΐου, λήγει η προθεσμία των 60 ημερών από την ημέρα σύλληψης του Τσερκέζ Κορκμάζ και μέχρι τότε το δικαστήριο θα πρέπει να εκδώσει την τελεσίδικη απόφασή του, κατά πόσο θα τον εκδώσει ή όχι στη Γερμανία.

Η πλευρά του Κορκμάζ υποστηρίζει πως πρόκειται για αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα στην Κύπρο εδώ και μια δεκαετία και ότι το αίτημα των γερμανικών αρχών ασφαλείας περί αδικήματα τρομοκρατίας είναι στημένο. Υποστηρίζει, ακόμα, ότι πίσω από το αίτημα της Γερμανίας κρύβεται η Τουρκία, με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν προβλήματα στους Κούρδους αγωνιστές οι οποίοι θεωρούνται «τρομοκράτες».

Και χθες πραγματοποιήθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο ειρηνική εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Τσερκέζ Κορκμάζ από φίλους και συναγωνιστές του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend