Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καμία σύλληψη στην Τόχνη
Καμία σύλληψη στην Τόχνη

Καμία σύλληψη στην Τόχνη

Ελεύθεροι κυκλοφορούν οι δράστες, που πυρπόλησαν δύο κατοικίες του κοινοτάρχη Τόχνης Παντελή Χαραλάμπους, τον Φεβρουάριο του 2018. Η πρώτη κατοικία ανήκε στον κοινοτάρχη Τόχνης και η δεύτερη στον σύγαμπρο του.

Στην πρώτη περίπτωση η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στην δεύτερη, που αφορά εξοχική κατοικία, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. Από τις εξετάσεις, που διενεργήθηκαν στις σκηνές, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κακόβουλες ενέργειες.

Απαντώντας σ’ ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής των Οικολόγων Γ. Περδίκης, κατά πόσο έχουν εντοπιστεί οι υπεύθυνοι κι αν έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σ’ επιστολή του, ημερομηνίας 13 Μαρτίου 2019, αναφέρει ότι από τις σκηνές των εμπρησμών παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και στο Κρατικό Χημείο για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, δεν προέκυψε ταυτοποίηση, με κάποιο από τα πρόσωπα, που ο Κοινοτάρχης Τόχνης είχε κατονομάσει στην κατάθεση του.

Κατά διαστήματα ο κ. Χαραλάμπους είχε εκφράσει υποψίες και για άλλα πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν και ανακρίθηκαν, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε το επιλήψιμο εναντίον τους. Ως εκ τούτου, κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας η υπόθεση ταξινομήθηκε ως «Ανεξιχνίαστη».

Σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, ο Κοινοτάρχης Τόχνης τηρείτο συνεχώς ενήμερος για την πορεία των εξετάσεων της υπόθεσης και σε επιστολή του ημερομηνίας 5/1/2019, προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας, διέψευσε δημοσίευμα ότι δεν έτυχε της δέουσας προσοχής η υπόθεσή του, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για τον χειρισμό της υπόθεσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend