Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εκστρατείας “Λέμε Όχι στο Πλαστικό Καλαμάκι”
Δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εκστρατείας “Λέμε Όχι στο Πλαστικό Καλαμάκι”

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εκστρατείας “Λέμε Όχι στο Πλαστικό Καλαμάκι”

Η εκστρατεία «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», που εμπνεύστηκε το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας και στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λάρνακας, συγκίνησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αγκαλιάζεται τώρα από όλη την Κύπρο.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, παρεχώρησαν συνέντευξη τύπου,  στο αμφιθέατρο του Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με την ευκαιρία έναρξης της εκστρατείας «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ».

Την εκστρατεία, συνδιοργανώνουν το Γραφείο Tύπου και Πληροφοριών, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας. Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις επιπτώσεις που έχει το συμβατικό πλαστικό καλαμάκι στο περιβάλλον και η αντικατάσταση του με φιλικά προς το περιβάλλον καλαμάκια, που θα δοθούν σε όλα τα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης της Κύπρου.

Η πρωτοβουλία για την εκστρατεία όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκίνησε από την πόλη της Λάρνακας, καθώς προήλθε από την ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας, και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Πέρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους, η εκστρατεία αυτή, φιλοδοξεί επιπρόσθετα, να αναδείξει την Κύπρο ως την πρώτη χώρα στην ΕΕ, που υιοθετεί την εν λόγω καλή πρακτική, αλλά και να αναδείξει την εθελοντική προσφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκε τηλεοπτικό σποτ, το οποίο ετοιμάστηκε, για τους σκοπούς της εκστρατείας, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας, έδωσαν επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια ως δώρο στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών, παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού, τον Δήμο Λάρνακας, την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τον μη κυβερνητικό οργανισμό Together Cyprus.

Send this to a friend