Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ: Tο συγκλονιστικό κοινωνικό μηνυμα του Μιχάλη Γεωργίου (pics)
ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ: Tο συγκλονιστικό κοινωνικό μηνυμα του Μιχάλη Γεωργίου (pics)

ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ: Tο συγκλονιστικό κοινωνικό μηνυμα του Μιχάλη Γεωργίου (pics)

Σε μια ζεστή και ξεχωριστή βραδιά, εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα η γκαλερί Xibit στη Λάρνακα τη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στη παρουσία Βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων Λάρνακας, φιλοξενώντας έργα ζωγραφικής του εικαστικού Μιχάλη Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο χώρος είχε ήδη γεμίσει από τους εκατοντάδες φίλους που θέλησαν να γνωρίσουν τον νέο αυτό καλλιτεχνικό χώρο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα ειναι ένας πόλος έλξης καλλιτεχνών και φιλότεχνων.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που διαπιστώσαμε ότι στον τόπο μας υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στη μιζέρια και την πνευματική φτώχεια. Σε μια κοινωνία που υποκλίνεται και αποδέχεται την ευτέλεια, το χαμηλό γούστο, την έκπτωση των πνευματικών και καλλιτεχνικών αξιών, ο κάθε γνήσιος καλλιτέχνης προσπαθεί να δημιουργήσει και να φτιάξει οάσεις και νησίδες αναπνοής, αναχώματα κοινωνικής αντίστασης. Αυτό ακριβώς μας παρουσίασε με τα νέα έργα του ο εικαστικός Μιχάλης Γεωργίου. Η ζωγραφική του ανήκει στην κατηγορία των πνευματικών έργων που μιλούν από μόνα τους χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες ερμηνείες. Απευθύνεται πρώτα στα μάτια και από εκεί στην ψυχή του θεατή. Χωρίς περιττά λόγια και πινελιές χωρίς νόημα.

Οκτώ έργα, οκτώ διαφορετικά πρόσωπα, άγνωστα, σιωπηλά, σχεδόν βουβά ταυτίζονται με τον κάθε ένα απο εμάς σε μια κοινωνία που μας θέλει σιωπηλούς, υπάκοους, υποκριτικά καθώς πρέπει. Σε μια κοινωνία που προτιμά οι πολίτες της να ζουν στη χυδαιότητα της υποκριτικά καταπιεστικής σιωπής, ο Μ. Γεωργιου μας καλεί να σηκώσουμε το ανάστημά μας. Μπροστά σε λάθος ινδάλματα και κοινωνικά πρότυπα, στο φόβο, στο άδικο, στην ανισότητα, σε ότι μας βαραίνει τη ψυχή. Η φωνή που βγήκε από μέσα του και του είπε αυτό το δυνατό ΜΙΛΑ, είναι συγκλονιστηκά αποτυπωμένη στους πίνακες του.

Μια έκθεση ζωγραφικής γεμάτη ουσία και νόημα, δίνοντας σε όλους μας το ερέθισμα για νέους προβληματισμούς και για πιο προοδευτικές αντιλήψεις που θα βοηθήσουν σε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Σε μια εποχή λοιπόν όπου οι τέχνες αιμορραγούν, η XIBIT ART GALLERY είναι με μεγάλη υπερηφάνια που στεγάζει ανθρώπους των τεχνών του πολιτισμού, δίνοντας ανάσες και ευκαιρίες όχι μόνο σε νέους καλλιτέχνες αλλά και στο φιλόμουσο κοινό, στην καρδιά της Λάρνακας.

 

Send this to a friend