Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από την Σκαλιώτισσα

Εικοσι πέντε μεγάλα ιστιοφόρα θα βρίσκονται σήμερα στη μαρίνα Λάρνακας, λαμβάνοντας μέρος στη Regatta Flottila που αρχίζει από την Χάιφα και καταλήγει στη μαρίνα Λάρνακας. Τα πληρώματα είναι συνολικά 100 περίπου μέλη διαφόρων ναυτικών ομίλων του Ισραήλ. Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες οι όγδοοι στη σειρά που διοργανώνονται κάθε χρόνο ανελειπώς, έγιναν θεσμός και έχουν αναδείξει τη Λάρνακα στους ιδανικότερους προορισμούς ανά το παγκόσμιο, όπως οι ίδιοι οι Ισραηλινοί την έχουν χαρακτηρίσει. Τα ιστιοφόρα σκάφη θα βρίσκονται στη Λάρνακα για ένα τριήμερο και κατά το διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδρομές που θα γίνουν σε σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης Λάρνακας και της Λευκωσίας. Ο διευθυντής της μαρίνας Χρίστος Πετρίδης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι Ισραηλινοί μέλη του πληρώματος, αποφέρουν έσοδα στη Μαρίνα και στην Κύπρο και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που δείχνουν την προτίμηση τους στη μαρίνα Λάρνακας.

Διεθνής ημέρα Μουσείων  σήμερα, και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Ζήνωνα  παραμένει κλειστό λόγω της διεξαγωγής βελτιωτικών έργων στο κτίριο και εργασιών που αφορούν στην επανέκθεση της αρχαιολογικής συλλογής του Μουσείου, που διαρκώς εμπλουτίζεται με όσα φέρνουν στο φως οι εκσκαφές του αποχετευτικού. Με αφορμή τη μέρα αυτή, ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό να ανακαλύψει το Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου, στην Πλατεία Ευρώπης, που στεγάζεται σε κτήριο που τιμήθηκε με βραβείο «Europa Nostra. Στα εκθέματα του Μουσείου, περιλαμβάνεται μεγάλη συλλογή από νομίσματα από την πόλη-βασίλειο του Κιτίου και φωτογραφίες της πόλης από το 1850. Για σήμερα θα δίνεται δωρεάν στους επισκέπτες, αντίγραφο γκραβούρας του Ζήνωνα του Κιτιέα. Για σήμερα διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο, «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο και το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Αθηένου συμμετέχουν στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και στις 9π.μ., εγκαινιάζεται Έκθεση με τίτλο, Αρχιτεκτονική Ζωής: ΓνωρίΖω το παρελθόν, Ζω το παρόν, ΚτίΖω το μέλλον.

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιήσει στις 7.45μμ εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης», όπου θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική «Αναπαράσταση Κυπριακού Παραδοσιακού Γάμου» από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου ΑΗΚ Λάρνακας-Αμμοχώστου-Δεκέλειας. Στην εκδήλωση θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στα Λιβάδια το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής Δήμου Λιβαδιών προσκαλεί όλους να το επισκεφθέν από τις 9π.μ  μέχρι 1μ.μ  για να γνωρίσουν τα αριστουργήματα της λαϊκής τέχνης της καλαμουργίας και τα εντυπωσιακά αρτοπαρασκευάσματα του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου Βαρνάβα, του Δήμου Μαραθώνος  Ελλάδος με το οποίο  πρόσφατα αδελφοποιήθηκε.

Το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας διοργανώνει στις 6μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίαση του βιβλίου της Δρος Νικολέττας Δημητρίου «Τα τσιαττιστά του παλιωμάτου στον Κατακλυσμό Λάρνακας. Τόμος Α’: 1980–1999».  Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει σύντομο πρόγραμμα με τσιαττιστά του παλιωμάτου.

Διάλογο με θέμα «Τι περιμένουμε να δούμε από την  Ευρώπη  στο μέλλον και ποιος ο ρόλος της στην τοπική κοινωνία» διοργανώνει στις 7μμ το Europe Direct Δήμου Λάρνακας. Στο πάνελ θα βρίσκονται ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος και  ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέας Κεττής.

Τέλος τα Επιμορφωτικά Κέντρα διοργανώνουν στις 7:30μμ στο Θέατρο Σκάλα την τελική τους εκδήλωση με Μέλη των ομάδων Βυζαντινής Μουσικής, Χορωδίας, κιθάρας, Ζούμπας, Μουσικής Νοηματικής Γλώσσας και Χορών

Send this to a friend