Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα.

Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Κύπρου και του Ισραήλ, θα πραγματοποιήσουν από κοινού άσκηση πυρόσβεσης στην περιοχή του υδατοφράκτη Διποτάμου στη Σκαρίνου. Τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα των δύο χωρών θα αρχίσουν τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στις 11πμ.

Σύσκεψη με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στο ζήτημα των ΤΚ σπιτιών στο Δήμο, τα οποία καταρρέουν και αποτελούν, πολλά από αυτά κίνδυνο στην ασφάλεια των διερχομένων, αλλά και εστία μόλυνσης, διότι σε αυτά φωλιάζουν τρωκτικά. Πολλά ΤΚ σπίτια είναι ακατοίκητα στον Δήμο Λευκάρων και έχουν αφεθεί στο έλεος της φθοράς. Η αρχιτεκτονική αυτών των σπιτιών είναι μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και χρήζει προστασίας. Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε όπως : διατεθεί άμεσα ποσό €2.800 θα για καθαριότητα των κτηρίων και τοπιοτέχνηση ανοικτών χώρων. Συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί πρόταση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση ανοικοδόμησης και στήριξης όλων των αξιόλογων κτιρίων της περιοχής. Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί το θέμα της παραχώρησης Τ/Κ κατοικιών για να χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες, με σκοπό τη συντήρηση τους από τους χρήστες. Ο Δήμαρχος Λευκάρων, εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθούν σύντομα τα προβλήματα αυτά που ο Δήμος του αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Πιστοί στο ραντεβού με τους 13 Αθανάτους του Μαρί, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου παρέδωσαν και φέτος στους συγγενής των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί λάδι από τις ελιές που έχουν φυτέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο της κοινότητας. Το λάδι παραδώθηκε με το τέλος της εκδήλωσης για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου χθες, στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.

Ο Δήμος Λάρνακας, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Λάρνακας και το Eurodesk, σε συνεργασία με τη Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, διοργανώνουν από τις 9:30μμ μέχρι τις 4μμ το 1ο συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας θα βρίσκεται στις 9:30π.μ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, για να μιλήσει με προσωπικό και επιβάτες.

Το Ιασόνειο ίδρυμα τελεί στις 5.30μμ, τα εγκαίνια του Ιασόνειου Κέντρου Ενηλίκων ΑΜΕΑ. Τα εγκαίνια θα τελέσει η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδου. Το Ιασόνειο Κέντρο Ενηλίκων ΑΜΕΑ βρίσκεται στην οδό Χαρίτων στο συνοικισμό Ζήνων

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοντέας, ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις» και το Κοινοτικό Συμβούλιο Νελαίας Κοντέας συνεχίζουν το Έκτο Χειμερινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2017. Η αποψινή παράσταση που αρχίζει στις 8 στο κινηματοθέατρο Καλλιθέα στην Αραδίππου ε΄ναι το θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελάριου και Χρίστου Γιαννακόπουλου, «Ένας ήρωας με παντόφλες», από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Δήμου Αθηένου, σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Κυριάκου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Send this to a friend