Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Παρά τις υποσχέσεις το Αγροτικό Κέντρο Υγείας Λευκάρων εξακολουθεί να υπολειτουργεί, καταγγέλλει στο ΡΙΚ με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους. Εκφράζουμε λύπη και αγανάκτηση για την συνεχιζόμενη υπολειτουργία και υποβάθμιση του Αγροτικού Κέντρου Υγείας Λευκάρων, ανέφερε ο κος Σοφοκλέους χαρακτηριστικά, και διερωτάται αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον από το Υπουργείο Υγείας ιδιαίτερα από τους αρμόδιους λειτουργούς και την Αναπληρωτή Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών για επίλυση του διαχρονικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το κέντρο. Ο κος Σοφοκλέους που είχε ήδη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ζητεί από αυτόν να παρέμβει άμεσα και να υλοποιήσει την δέσμευση του που αφορά στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου και τη στελέχωση του με προσωπικό ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Δεκάδες Ινδοί Σιχ που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο χώρο Ινδουιστικής λατρείας που έχουν δημιουργήσει στη Λάρνακα, και γιόρτασαν το Ντιγουάλι, μια θρησκευτική γι αυτούς γιορτή, που μεταφράζεται ως φεστιβάλ φωτός, και όπως μας εξηγήθηκε είναι αντίστοιχη με τη γιορτή των Φώτων του Χριστιανισμού. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, διεξάγονται από τους Σιχ σε όλο τον κόσμο και διαρκούν ολόκληρη τη μέρα. Το λατρευτικό μέρος των εορτασμών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με ειδική τελετή στο χώρο λατρείας που έχουν διαμορφώσει. Στο πλαίσιο των εορτασμών των Σιχ, ο χώρος λατρείας ήταν ανοιχτός για όλο το 24ωρο και προσφέρονταν δωρεάν τοπικά φαγητά, που είχαν ως βάση τα λαχανικά και ψαρικά, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο τους, το κρέας αυτή τη μέρα απαγορεύεται γι αυτούς. Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με ένα παιγνίδι που ονομάζεται Καμπαντί, το οποίο παίζεται από δύο ομάδες 8 ατόμων.

Οι Σποροφύλακες Κύπρου, διοργανώνουν στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την προβολή του ελληνικού ντοκιμαντέρ “Α Seed for Change”, μια προσωπική κατάθεση του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Οικονομίδη γύρω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την προσπάθεια για επιβίωση, φυτεύοντας παραδοσιακούς σπόρους, και φυσικές-βιολογικές καλλιέργειες. Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται η άποψη ότι μόνο όταν κανείς μεγαλώνει την ίδια την τροφή του είναι ικανός να σπάσει τον φαύλο κύκλο του φόβου. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά οι εισφορές είναι ευπρόσδεκτες, για στήριξη της ομάδας Σποροφύλακες Κύπρου αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Λύσης σε συνεργασία με το Δήμο Λύσης και το Λυσιώτη Φωτογράφο Κυριάκο Λάρκο, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των μαθητών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7μμ στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λύσης στη Λάρνακα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις» διοργανώνουν στις 8μμ στο «Σπίτι της Κοντέας», εκδήλωση μνήμης για τον ποιητή και δημοσιογράφο Τεύκρο Ανθία. Εισαγωγική ομιλία στην εκδήλωση θα κάνει ο λογοτέχνης Θωμάς Συμεού. Αγωνιστικά κείμενα και χρονογραφήματα του Τεύκρου Ανθία, θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Γεωργίου Κρασιά. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων του Τεύκρου Ανθία και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση.

Send this to a friend