Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι πόρτες στη Λαϊκή Γειτονιά κρύβουν ένα μυστικό…
Οι πόρτες στη Λαϊκή Γειτονιά κρύβουν ένα μυστικό…

Οι πόρτες στη Λαϊκή Γειτονιά κρύβουν ένα μυστικό…

Πόσες φορές περπάτησες στο δρομάκι της Λαικής Γειτονιάς στη Λάρνακα;

Φαντάζομαι πολλές, αλλά λίγοι από εσάς θα προσέξατε το μυστικό που κρύβουν οι πόρτες στη περιοχή και συγκεκριμένα οι πόρτες του Stories Day&Night.

Όπως όλοι γνωρίζετε το Stories Day & Night είναι ένα πολύ όμορφο bar στην Λαική Γειτονιά με μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση. Πολλοί θα πουν πως είναι μια πρωτοφανείς διακόσμηση για τα δεδομένα της Λάρνακας αλλά διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα αντιληφθείτε πως πολλά από στοιχεία της τα έχετε δει ξανά.

Αρχική ιδέα για την διακόσμηση του Stories Day& Night ήταν να θυμίζει τη Πλάκας της Αθήνας με κυπριακές πινελιές . Αν προσέξετε οι γλάστρες που είναι  τοποθετημένες έχουν μέσα γιασεμιά  και βασιλικούς. Η κυπριακή πινελιά όμως βρίσκεται στις πόρτες του Stories Day&Night.

Προηγουμένως, οι πόρτες ήταν απλές μεταλλικές πόρτες . Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, θέλοντας να δώσει ένα κυπριακό άρωμα στην περιοχή αποφάσισε να μεταμορφώσει τις μεταλλικές πόρτες σε Λευκαρίτικες.  Κι όμως, οι πόρτες αυτές είναι πανομοιότυπο αντίτυπο από διάφορες πόρτες των Λευκάρων. Είναι αποτυπωμένες σε αφίσες και τοποθετημένες με τόση ακρίβεια που και ο πιο παρατηρητικός άνθρωπος δεν θα το καταλάβαινε.

Η περιοχή πλέον θεωρείται μαγνήτης , αφού οι περισσότεροι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφτούν το συγκεκριμένο δρομάκι για να βγάλουν φωτογραφίες. Επίσης πολλές κυπριακές σειρές χρησιμοποίησαν την περιοχή σε διάφορα γυρίσματα . Μια από αυτές είναι η σειρά «Τα 5 κλειδιά».

Όπως και να ‘χει η συνολική ατμόσφαιρα του Stories Day & Night θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από άλλη δεκαετία  που σε κάνει να θέλεις ακόμα πιο πολύ να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου ή και το χαλαρό πότο σου εκεί.

Παρέα με το γιασεμί και δίπλα από τα «Λεύκαρα»…

Μαρία Πορφυρίου

 

Send this to a friend