Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πολυτελείς επαύλεις εκατομμυρίων στη «Μαρσέλλενα»
Πολυτελείς επαύλεις εκατομμυρίων στη «Μαρσέλλενα»

Πολυτελείς επαύλεις εκατομμυρίων στη «Μαρσέλλενα»

Λάρνακα: Αρχίζει εντός των ημερών στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας- Δεκέλειας παρά την πολυκατοικία της «Μαρσέλλενας» η ανέγερση δύο πολυτελών επαύλεων. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, αναφέροντας ότι οι σχετικές άδειες έχουν εκδοθεί, οι επαύλεις θα πουληθούν σε ξένους και το κόστος κάθε μιας, ίσως ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Αποκάλυψε ακόμη ότι πρόθεση του ιδιώτη ιδιοκτήτη της γης, είναι στο μέλλον να αναγείρει ακόμη τρεις παρόμοιας αξίας και ποιότητας επαύλεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις δύο πολυτελείς επαύλεις που θα ανεγερθούν δίπλα από την πολυκατοικία της Μαρσέλλενας, έχει ήδη πωληθεί σε Κινέζο επιχειρηματία.

Το 2017, πρόσθεσε ο νεοεκλεγείς κοινοτάρχης της Ορόκλινης, φαίνεται να  μπαίνει με το δεξί όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, αφού τις τελευταίες μέρες κατατέθηκαν ενώπιον της κοινότητας γύρω στις 30 άδειες για οικιστική ανάπτυξη.

Ο κ. Φακοντής ανέφερε επίσης ότι παράλληλα με την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας- Ορόκλινης – Πύλας που φαίνεται ότι πλέον παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, το Κ. Σ. θα δώσει έμφαση σε σειρά έργων καλλωπισμού και καθαριότητας επί του παραλιακού του μετώπου, το οποίο φαίνεται ότι μετά την κρίση του 2013 εισέρχεται εκ νέου σε πορεία ανάπτυξης.

Παρόμοια έργα, πρόσθεσε, θα εκτελεστούν και εκτός της κοινότητας, κάποια από τα οποία έχουν ήδη αρχίσει. Με την προοπτική μετακίνησης και των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, επισήμανε ο κ. Φακοντής, η Ορόκλινη θα έχει τα επόμενα χρόνια δυναμική προοπτική ανάπτυξης.

Είναι μια κοινότητα που συνδυάζει σύγχρονο παραλιακό μέτωπο, παραδοσιακό οικιστικό πυρήνα, βουνό με πανοραμική θέα, είναι κοντά σε απόσταση από τη Λάρνακα, την τουριστική Αμμόχωστο και τη Λευκωσία και διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα για να επιλέξει κάποιος να κατοικήσει στα όρια της.

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΥΡΗΝΑ

Όσον αφορά τον παλιό πυρήνα της Ορόκλινης, ο κ. Φακοντής ανέφερε ακόμα πως, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανάπλασης, στις προτεραιότητες είναι να προχωρήσει τώρα η δεύτερη φάση και στη συνέχεια η τρίτη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Σημείωσε ακόμη ότι απόδειξη πως η Ορόκλινη έχει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, και όχι μόνο, αποτελεί και το γεγονός ότι έχει επαναλειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία το ξενοδοχείο εντός της κοινότητας και μάλιστα λειτουργεί πάνω σε ολόχρονη βάση.

Πιστεύω, κατέληξε ο νέος κοινοτάρχης, ότι η Ορόκλινη βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο όσον αφορά την ανάπτυξη και τις υποδομές της και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται πολύ σύντομα.

Γράφει: Πάμπος Βάσιλας

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend