Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Οι δημοτικές και οι εκλογικές αναμετρήσεις στη Λάρνακα (pics)!
ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Οι δημοτικές και οι εκλογικές αναμετρήσεις στη Λάρνακα (pics)!

ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Οι δημοτικές και οι εκλογικές αναμετρήσεις στη Λάρνακα (pics)!

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι, πριν την επίσημη λειτουργία του Δήμου Λάρνακας, υπήρχε από το 1848 Δημοτικό Συμβούλιο ή Δημοτική Επιτροπή, που αποτελείτο από Τούρκους, Έλληνες και Ευρωπαίους, με κύριο στόχο την αποξήρανση των ελών ( λόγω πολυομβρίας!), τη συντήρηση των δρόμων και της αγοράς  καθώς και άλλα έργα.

Με την κάθοδο των Εγγλέζων, και κυρίως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας το 1882, εκλέγεται 11μελές Δημοτικό συμβούλιο. Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες ούτε θα κάνουμε ιστορική αναδρομή και αναφορά σε ονόματα.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι στις πιο πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, κυρίως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχαν ανάλογες με τις σημερινές  ή και πιο έντονες αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Σήμερα λειτουργούνε περισσότερα τα Μ.Μ.Ε. και οι εικόνες, οι κάρτες, οι οργανωμένες προεκλογικές εκστρατείες.

Από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα, φαίνεται καθαρά ή έντονη αντιπαράθεση των αντιπάλων ομάδων, κάποτε στα όρια λιβέλλου. Και μη νομίσετε ότι όλα γίνονταν στο κουτουρού! Οργανωμένα και με μαρτυρίες. Γραπτές.

Με φυλλάδια που με τάξη τύπωνε κυρίως το τυπογραφείο ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ και …καταλόγους ψηφοφόρων ανά ενορία. Όνομα  και επάγγελμα!

Οι συγκεντρώσεις τις πιο πολλές φορές γίνονταν στην πλατεία ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και στο χώρο μπροστά στο παλιό Δημαρχείο.

1 2 3 4

Λούης Περεντός

Send this to a friend