Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετά τον Λουρουτζιάτη και ο Εμπεδοκλής ύποπτος για δεκασμό (Νέα αναταραχή στο Δημαρχείο Λάρνακας)!
Μετά τον Λουρουτζιάτη και ο Εμπεδοκλής ύποπτος για δεκασμό (Νέα αναταραχή στο Δημαρχείο Λάρνακας)!

Μετά τον Λουρουτζιάτη και ο Εμπεδοκλής ύποπτος για δεκασμό (Νέα αναταραχή στο Δημαρχείο Λάρνακας)!

Νέα αναστάτωση στο Δήμο Λάρνακας προκάλεσε η σύλληψη του δημοτικού γραμματέα Λευτέρη Εμπεδοκλή, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι εξασφάλισε ποσό 35 χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματία γνωστού κέντρου στην περιοχή Μακένζι, προκειμένου να διευθετήσει τις παρατυπίες που υπήρχαν στο υποστατικό του.

Πρόσφατα, όμως, ο εν λόγω επιχειρηματίας έλαβε κατηγορητήριο για να λογοδοτήσει στο δικαστήριο για τις παρανομίες… Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής ανακρινόμενος από την αστυνομία αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Η σύλληψη του Εμπεδοκλή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο δημαρχείο της πόλης, προκαλώντας εκ νέου αναταραχή στις δημοτικές αρχές (όσες απέμειναν) και στο προσωπικό του δήμου. Θυμίζουμε, ότι πριν από περίπου δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 12 περασμένου Μαρτίου η αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» στο δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή (εξασφάλιση μιζών) στο σκάνδαλο του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Η υπόθεση του Λουρουτζιάτη είναι ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 15 Ιουνίου. Ο Α. Λουρουτζιάτης εξακολουθεί ν’ απέχει από τα καθήκοντα του δημάρχου μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Όσον αφορά τον 55χρονο Λευτέρη Εμπεδοκλή, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας του «φόρεσαν χειροπέδες» και αύριο (26/5) αναμένεται να τον οδηγήσουν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Έγκυρη αστυνομική πηγή δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι εναντίον του Εμπεδοκλή διερευνώνται πολύ σοβαρά αδικήματα, μεταξύ αυτών ο δεκασμός δημόσιου λειτουργού, η κλοπή, η δωροληψία και η αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχο του δημοσίου, αδικήματα τα οποία επισύρουν ποινές φυλάκισης με βάση τον ποινικό κώδικα.

Send this to a friend