Δημοτικοί άρχοντες της Λάρνακας έχουμε σοβαρές απορίες…
Με αφορμή τα εγκαίνια του Πάρκου Ίσων Ευκαιριών στη Λάρνακα, στο οποίο για πρώτη φορά παιδιά με κινητικά προβλήματα μπορούν να αισθανθούν ισότιμα με τους συνομήλικους τους σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στο παιχνίδι και στην ψυχαγωγία, η απορία είναι αναπόφευκτη: Γιατί αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία ήταν προϊόν έμπνευσης και υλοποίησης ενός ομίλου ανθρώπων και μιας τράπεζας και όχι του Δήμου Λάρνακας;
Πόσο δύσκολο ήταν να κατασκευάσει ο δήμος ο ίδιος, ως δημόσιος φορέας, ένα πάρκο για παιδιά σε τροχοκαθίσματα; Με αφορμή το γεγονός ότι αντί να ηγείται, απλώς κάθεται και χειροκροτεί ο Δήμος Λάρνακας και ενόψει δημοτικών εκλογών, ας ξεκαθαρίσουν όσοι ενδιαφέρονται να ανηφορίσουν στον έκτο όροφο του δημοτικού μεγάρου την 1η Ιανουαρίου, ποιες είναι οι θέσεις τους εκτός από το λιμάνι και τα άλλα μεγάλα έργα, για τα μικρά¬μικρά, αλλά εξίσου σημαντικά.
Θέλουμε να ακούσουμε ποια θέση κατέχει στη λίστα των υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβουλών η άθλια κατάσταση στην οποία έχει αφήσει τους δρόμους το τσουνάμι που λέγεται αποχετευτικό. Θέλουμε να μάθουμε για τα αντιπλημμυρικά. Δεν αντέχεται άλλος Χάσικος και άλλος Χατζηστεφάνου.
Πείτε μας πώς θα ξεμπλοκάρετε και πώς θα κατασκευάσετε το αντλιοστάσιο ΤΙ μετά από δέκα χρόνια στασιμότητας. Ολόκληρη η περιοχή Προδρόμου¬Μητρόπολης θέλουν να σας ακούσουν επειδή, όπως και στις Καμάρες, παρακαλάνε να μη βρέξει την ώρα που η υπόλοιπη Κύπρος κάνει δεήσεις για βροχές. Τοποθετηθείτε ευθέως και χωρίς περιστροφές για την απαράδεκτη κατάσταση με τις καρέκλες, τα τραπέζια και τον εξοπλισμό των καφετεριών και των εστιατορίων που αντί στις αυλές τους, βρίσκονται στα πεζοδρόμια και στους δημοσίους χώρους. Λυτή είναι εικόνα τριτοκοσμικής πόλης, υποταγμένης στα συμφέροντα ορισμένων επιχειρηματιών και όχι ταγμένης ολοκληρωτικά στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι στο χέρι των νέων τοπικών αρχόντων να δώσουν την πόλη πίσω στους ανθρώπους, αλλά θα το πράξουν; Θέλουμε συμβόλαια τιμής με ρήτρες.
Η Λάρνακα έχει προοπτικές που βγάζουν μάτι, αλλά μοιάζει με αθλητή στην εκκίνηση του σπριντ, ο οποίος είναι καρφωμένος με αλυσίδες στο πάτωμα. Τα τελευταία χρόνια φουντώνει το ενδιαφέρον για ανέγερση μικρών ξενοδοχείων, των λεγόμενων city hotels. Αλλά είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί που στέκουν ουρά οι επενδυτές, αλλά τους απαντάμε ότι δεν είμαστε ικανοί να ψηφίσουμε μια νομοθεσία που να καλύπτει αυτού του είδους τις αναπτύξεις. Γιατί; Και τι προτίθενται να κάνουν οι νέοι τοπικοί άρχοντες;
Άρθρο Τάσου Περδίου στην εφημερίδα “Χ”