Home ΠΡΟΣΩΠΑ Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και σβήνει το πρώτο του κεράκι ο Γιάννης Διανέλλος
Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και σβήνει το πρώτο του κεράκι ο Γιάννης Διανέλλος

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και σβήνει το πρώτο του κεράκι ο Γιάννης Διανέλλος

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Γιάννης Διανέλλος, τι να πούμε γι’ αυτό τον άνθρωπο. Αγαπημένος σε όλους. Μας κάνει να γελάμε από το πρωί. Μας φτιάχνει το κέφι και ας είμαστε στεναχωρημένοι. Τρελαμένα τα μικρά παιδιά για τον Διανέλλο με τις φλαούνες και τα μελομακάρονα. Είναι τόσα πολλά. Οι συστάσεις εδώ περισσεύουν. Η συνάντηση μας ζεστή, άλλωστε παλιοί γνώριμοι, συνάδελφοι και συμπολίτες. Το χιούμορ και τα γέλια δεν έλειψαν από την κουβέντα μας. Η ώρα κύλησε πολύ γρήγορα. Όταν είσαι με το Γιάννη ο χρόνος κυλά ευχάριστα. Άνθρωπος ευθύς και ντόμπρος θα έλεγα. Το Ραδιόφωνο η ζωή του όλη, το μωρό του όπως το αποκαλεί.

Πάμε όμως στην κουβέντα μας να δούμε τι μας είπε ο Γιάννης Διανέλλος για όλα, για τη σημερινή μέρα και για όλη την μέχρι σήμερα πορεία του στο ραδιόφωνο.

Γιάννη μου καταρχήν να σε καλωσορίσω στο Larnakaonline και να σου ευχηθώ ένα μεγάλο χρόνια πολλά. Γιορτάζεις σήμερα εσύ και το ραδιόφωνο της πόλης μας. Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και ημέρα αν δεν κάνω λάθος που ξεκίνησες πέρσι την νέα σου διαδικτυακή πορεία;

“Χίλια ευχαριστώ για μια ακόμη φορά στο Larnakaonline και σε σένα προσωπικά, που για μια ακόμη φορά στηρίζετε αυτή μου την προσπάθεια. Γιορτάζω διπλά σήμερα ναι. Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σήμερα και σαν σήμερα είναι η μέρα που διάλεξα να ξεκινήσει η διαδικτυακή μου πορεία στο ραδιόφωνο με το Classic99”.

Σβήνουμε κεράκια σήμερα πόσα;
“Σβήνουμε το πρώτο μας κεράκι σαν Classic99. Πως πέρασε τόσο γρήγορα ο χρόνος είναι απίστευτο. Σαν χθες ήταν που ανακοίνωσα σε όλους τους φίλους την διαδικτυακή μου συνέχεια στο ραδιόφωνο”.

Γιάννης Διανέλλος, ένα όνομα μια ιστορία, νομίζω δεν θέλεις συστάσεις. Αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους.
– ( Χαχαχα) “Ελπίζω και εύχομαι όντως να είμαι αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό προσπαθώ ειλικρινά. Θα έλεγα καλύτερα μια πορεία στο ραδιόφωνο με πολλές ιστορίες… πάρα πολλές θα έλεγα”.

Από ποια ηλικία ξεκίνησε η αγάπη σου για το ραδιόφωνο; Και Πόσα χρόνια είσαι πίσω από το μικρόφωνο;
“Από όσο με θυμάμαι μικρός η αγάπη μου ήταν να ακούω ραδιόφωνο… για μας τότε το ραδιόφωνο ήταν πιο μαγικό καθότι ελάχιστοι οι σταθμοί. Η μεγάλη μου παρέα πριν ασχοληθώ με το ράδιο ήταν ο Αγγλικός σταθμός BFBS που με αυτόν θα έλεγα μεγάλωσα. Τώρα αν σου πω ότι είμαι περισσότερα χρόνια πίσω από ένα μικρόφωνο παρά μπροστά δεν είναι υπερβολικό. Φέτος συμπληρώνω τα 35 χρόνια στο ραδιόφωνο” (χαχαχα).

Τι είναι για τον Γιάννη Διανέλλο το ραδιόφωνο;
– Και τι δεν είναι… Η Ζωή μου όλη. Ο Έρωτας μου. Κομμάτι από μένα, οι αναπνοές μου… (χαχαχα)

Που οφείλεις όλη αυτή την επιτυχία και αγάπη από τον κόσμο;
“Η Επιτυχία είναι υποκειμενική. Η Αγάπη του κόσμου όμως είναι αντικειμενική. Θεωρώ ότι όταν σέβεσαι τον ακροατή μέσα από τις κουβέντες και τα τραγούδια σου το εισπράττεις ανάλογα. Προσπαθώ πάντα να είμαι αληθινός. Σε αρκετό βαθμό τα καταφέρνω. Ποτέ δεν δήλωσα και δεν υποδύθηκα κάτι που δεν είμαι. Άλλωστε ο κόσμος, ο ακροατής μπορεί να κρίνει σωστά. Γι’ αυτό και στον αέρα μιλώ όπως μιλώ στην καθημερινότητα μου, χωρίς αλλοίωση στη φωνή η στον λόγο μου”.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Λάρνακα που να μην ξέρει τον Γιάννη Διανέλλο. Τα παιδιά πρέπει να ακούσουν το ανέκδοτο και μετά να κατέβουν από το αυτοκίνητο για να πάνε στο σχολείο;
“Αμάν… η Ιστορία της ζωής μου… όλοι ανεξαιρέτως θα μου πουν αυτή την κλασσική πλέον ατάκα. Απίστευτο!”

Όλη αυτή την αγάπη που εισπράττεις καθημερινά τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα την εισπράττεις και στο δρόμο από τους ακροατές σου;
“Να πω την αλήθεια ναι αν και ο περισσότερος κόσμος με ξέρει από την φωνή μου, εξαιτίας τον social media τώρα με αναγνωρίζουν. Και φυσικά η πρώτη κουβέντα που θα μου πουν είναι το αν δεν σε ακούαμε ή ακούσουμε να πεις το ανέκδοτο δεν κατεβαίνουμε για το σχολείο ή την δουλειά”.

Θυμάσε έτσι μια δυνατή στιγμή από τη ραδιοφωνική σου πορεία;
“Ουυυυ πολλές. Χαχα. Τι να πρωτόθυμηθώ. Οι Εκστρατείες αγάπης στο Ράδιο FM. Η αγάπη του κόσμου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του ήταν και είναι απίστευτη. Μια ατάκα από τον δήμαρχο της πόλης τότε που μου είπε συγκινημένος κυριολεκτικά το εξής… Ρε Διανέλλο πως τα καταφέρνεις να μας κάμνεις να κλαίμε που τα γέλια και από την άλλη να μας συγκινείς τόσο μόνο εσύ ξέρεις”.

Πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα ενός Διαδικτυακού Ραδιοφώνου;
“Αρκετά δύσκολο θα έλεγα. Ήταν και το μεγάλο στοίχημα άλλωστε. Πώς θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο αυτή η τεράστια αλλαγή. Η εμπειρία φυσικά από το αναλογικό ραδιόφωνο και η αγάπη του κόσμου έκαναν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα”.

Το Classic99… τι σημαίνει για τον Γιάννη Διανέλλο;
“Το μωρό μου. Η συνέχεια μου σε μια άλλη εποχή. Η αγάπη μου σε αυτό που κάνω έγινε ακόμα πιο προσωπική. Το στούντιο μου είναι το ησυχαστήριο μου. Η όαση μου. Το δεύτερο σπίτι μου, αν και η γυναίκα μου θα έλεγε ίσως το πρώτο μου σπίτι (χαχαχα)”.

Πόσο σε στήριξε η σύζυγος σου σε αυτή την προσπάθεια;
“Τα μέγιστα. Όπως και στο PodandCom έτσι και στο Classic99 είναι ευτυχισμένη που με βλέπει να κάνω αυτό που αγαπώ. Και την ευχαριστώ…”

Έχεις κάποια σχέδια για το μέλλον;
“Τα πιο άμεσα σχέδια είναι να μεγαλώσει η παρέα του Classic99 σε συνάδελφους παραγωγούς. Ο πρώτος χρόνος ήταν το ξεκίνημα για να δω πόσο πατά γερά ο σταθμός. Τώρα σιγά σιγά θα περάσουμε στην δεύτερη φάση να μεγαλώσει η παρέα”.

Το μήνυμα σου σε όλο αυτό τον κόσμο που σε στηρίζει τόσα χρόνια τι έχεις να πεις κλείνοντας;
“Σε όλο τον κόσμο έχω να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, (που είναι λίγο το ξέρω). Αυτή η αγάπη του κόσμου είναι που με κρατά στον αέρα άλλωστε τόσα χρόνια. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω να ξυπνώ τον κόσμο με χαμόγελο γιατί για μένα αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο. Χίλια ευχαριστώ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!”

Εδώ να σου πούμε και εμείς με τη σειρά μας Γιάννη μου ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας, να έχεις μια καλή συνέχεια σ’ αυτό που κάνεις και αγαπάς και πάντα επιτυχίες !!!!

Send this to a friend