Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Χάρισε στο παιδί σου το καλύτερο δώρο
Χάρισε στο παιδί σου το καλύτερο δώρο

Χάρισε στο παιδί σου το καλύτερο δώρο

Γράφει η Βλάσια Χατζηιωάννου

Αγαπητέ γονέα,

Επιθυμείς να χαρίσεις στο παιδί σου το καλύτερο δώρο; Μία θα μπορούσε να είναι η απάντηση! Εκμεταλλεύσου τις μέρες των Χριστουγέννων και χάρισε του αναμνήσεις. Το καλύτερο δώρο που μπορεί ένας γονέας να κάνει στο παιδί του, είναι οι αναμνήσεις που θα κουβαλήσει στην ενήλικη ζωή του.

Η υλική αξία δεν θα έχει νόημα όταν μεγαλώσει το παιδί, έτσι μην τρέξεις να του πάρεις το ακριβότερο δώρο με την εντύπωση ότι αυτό χρειάζεται. Το πολυτιμότερο δώρο που θα χαράξει την πορεία της ζωής του, είναι η αγάπη που θα θυμάται από τους γονείς του. Είναι η φροντίδα, οι εκδρομές, τα οικογενειακά τραπέζια, οι όμορφες συζητήσεις, τα παιχνίδια που θα παίζεις εσύ μαζί του. Αυτά τα δώρα φέρουν ανεκτίμητη αξία!

Έτσι, εκμεταλλεύσου όπως είπα και στην αρχή και πρόσφερε στο παιδί σου τις καλύτερες αναμνήσεις.

-Εκμεταλλευτείτε την όμορφη Χριστουγεννιάτικη μας πόλη. Κατεβείτε στο κέντρο, επισκεφθείτε το Λούνα Παρκ, γίνε και εσύ μαζί τους παιδί. Να θυμάσαι, μην πάρεις το παιδί και να του δώσεις χρήματα να παίξει μόνο, κάνε την στιγμή αξέχαστη. Μπες και εσύ στο καρουζέλ, στα αυτοκινητάκια, ξύπνησε το παιδί μέσα σου.

-Φτιάξτε οικογενειακές παραδόσεις, μπορεί να είναι κάποια παιχνίδια στο σπίτι, κάποιοι γρίφοι/ κρυμμένοι θησαυροί. Οργανώστε βραδιές σινεμά με ποπ κορν και πιτζάμες.

– Χριστουγεννιάτικοι ταχυδρόμοι! Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες, μπείτε στο αμάξι και πηγαίνετε τις κάρτες στα οικογενειακά σπίτια ή στα σπίτια φίλων σας, αφήστε τις κάρτες κάτω από την πόρτα ή στο γραμματοκιβώτιο και φύγετε. Αναμένεται τις επόμενες μέρες αντιδράσεις από την παραλαβή των καρτών, δώστε νόημα στα Χριστούγεννα σας!

Να θυμάστε, για τα παιδιά αγάπη σημαίνει χρόνος. Απολαύστε τι στιγμές με τα παιδιά σας, δημιουργήστε αναμνήσεις και τα ενήλικα παιδιά σας θα σας ευγνωμονούν.

Υ.Γ. Τελικά ίσως οι αναμνήσεις να είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνετε πρώτα στον εαυτό σας και μετά στα παιδιά σας.

 

Με εκτίμηση,

Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολόγος

Βλάσια Χατζηιωάννου Αρ. Μ 793

 

Send this to a friend