Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ “Χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας για τον τέλειο εραστή, αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη τέλεια αγάπη”
“Χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας για τον τέλειο εραστή, αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη τέλεια αγάπη”

“Χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας για τον τέλειο εραστή, αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη τέλεια αγάπη”

 

 

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Στην πραγματικότητα, ασφαλής δεσμός και πλήρης σεξουαλική απόλαυση πάνε παρέα, ακολουθούν και αυξάνουν το ένα το άλλο. Η συναισθηματική συνδεση δημιουργεί καταπληκτικό σεξ και το καταπληκτικό σεξ δημιουργείμεγαλυτερη συναισθηματική σύνδεση.

Όταν οι σύντροφοι είναι συναισθηματικά προσβάσιμοι, ανταποκρινονται και δεσμεύονται ο έναςμε τον άλλον, το σεξ γινεται οικειο παιχνίδι, μια ασφαλής περιπέτεια.

 

Οι σύντροφοι που είναι ασφαλείς, νιωθουν ελεύθεροι και σίγουροι να παραδοθουν στην ηδονή ο ενας στς χέριατου άλλου, να διερευνήσουν και να εκπληρώσουν τις σεξουαλικες τους ανάγκες και να μοιραστούν τις βαθύτερες χαρές, επιθυμίες και ευαισθησιες τους. Τότε, όταν κανεις σεξ,κανεις έρωτα. (…).

Οι ευχαριστημένοι σύντροφοι αποδίδουν την ευτυχία τους μόνο σε ένας 15%- 20% σε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, αντίθετα οι δυστυχισμενοι σύντροφοι αποδίδουν το 50% – 70% της δυσκολίας σε σεξουαλικά προβλήματα. (…).

Γιατί το σεξ γίνεται τόσο μεγάλο θέμα για τους ανικανοποιητους συντρόφους; Διότι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται όταν η σχέση παραπαίει. Δεν είναι όμως το πραγματικό πρόβλημα. (…).

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το ζευγάρι χάνει την επαφή του, οι σύντροφοι δεν νιώθουν συναισθηματικά ασφαλείς μεταξύ τους. Αυτό, με τη σειρά του, χαλαρώνει την επιθυμία και έτσι απολαμβάνουν λιγότερο ικανοποιητικό σεξ, το οποίο οδηγεί σε λιγότερο σεξ και περισσότερα πληγωμενα συναισθήματα και αυτό οδηγεί σε ακόμη πιο χαλαρή συναισθηματική σύνδεση και ούτω καθεξής.

Εν ολίγοις: Όταν δεν είναι ασφαλής ο δεσμός, δεν υπάρχει σεξ , όταν δεν υπάρχει σεξ, δεν υπάρχει δεσμός.

Κράτα με σφικτά, Sue Johnson

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Σύμβουλος
Θεραπεύτρια Ζευγαριών
Σύμβουλος Γονέων

Send this to a friend