Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Από τι θα καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά; Θα σου έλεγα από πολλά
Από τι θα καταλάβαινα  ότι κάτι  δεν πάει καλά; Θα σου έλεγα από πολλά

Από τι θα καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά; Θα σου έλεγα από πολλά

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Δηλαδή θα σου απαντούσα από τα συναισθήματα (αλλά φυσικά ποιος νοιάζεται, έτσι κι αλλιώς μπαίνουν εύκολα κάτω από το χαλί). Από τις σκέψεις! Σιγά ποιος τι βλέπει;

Λοιπόν για να μη σε δυσκολεύω αλλά ούτε και να σε κουράζω θα σου πω 3-4 παραδείγματα.

1. Έχεις προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό τρέχεις συνεχώς, κουράζεσαι, τρως χωρίς πολλή πολλή όρεξη, νιώθεις πως δεν σε ρώτα κάνεις πραγματικά πως είσαι, κάποιες φορές ξεσπάς και εκεί σου λένε στην καλύτερη των περιπτώσεων ότι γκρινιάζεις.

2. Νιώθεις ότι ένα βάρος σε συνοδεύει από εδώ κι εκεί. Σου προτείνουν να πάτε βόλτα, μάλιστα είναι από τα καλύτερα σου το μέρος εκεί, αλλά εσύ επιλέγεις το σπίτι. Νιώθεις ενοχές που δεν πήγες αλλά το χειρότερο είναι πως καταλαβαίνεις ότι ενώ έμεινες στο σπίτι αυτό το σύννεφο δεν λέει να φύγει.

3. Ζεις με την οικογένεια σου όλα είναι αρμονικά. Διερωτασε αρμονικά; Αρμονικά ναι…αφού σιωπώ να περνάμε. Ανεμενα πως κάποιος από όλους θα το καταλάβαινε πως αυτό που έγινε δεν μου άρεσε. Αλλά μπορεί και να το κατάλαβαν άρα δεν θα ξανασυμβεί. Μα όχι! Κιόλας δεν συμβαίνει μόνο αυτό αλλά και πολλά άλλα που με ενοχλούν. Άραγε να τα πω; Από που να αρχισω; Πως να αρχίσω; Θα γίνει χαμός ας σιωπησω. Ξεκίνησε και η σιωπή να με ενοχλεί.

4. Είσαι σε μια σχέση και νιώθω ότι ο έρωτας έφυγε μακρυά. Σκέφτεσαι “Πως μπορώ να ζήσω στη σχέση μου χωρίς έρωτα;”. Πως έγιναν έτσι τα πράγματα; Τι θα μπορούσε τελικά να σας κρατήσει μαζί και να καταλάβεις πώς είμαι οκ;

Και αυτά είναι πολύ λίγα στα πολλά.

Η επιλογή είναι πάντα δική σου.

Να σε προσέχεις.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Send this to a friend