Home ΠΡΟΣΩΠΑ Πέρασε δύσκολα μπήκε στο χειρουργείο πάνω από 100 φορές αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της
Πέρασε δύσκολα μπήκε στο χειρουργείο πάνω από 100 φορές αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της

Πέρασε δύσκολα μπήκε στο χειρουργείο πάνω από 100 φορές αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Η γνωριμία μου με τη Δήμητρα έγινε στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας όταν επισκέφθηκα πριν μερικά χρόνια το γραφείο του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και η Δήμητρα με συνάντησε στο διάδρομο και πρόθυμη να με βοηθήσει και να με συνοδεύσει. Τότε δεν την ήξερα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είχα να κάνω με ένα πλάσμα ευγενικό, καλοσυνάτο και ευαίσθητο.

Για μένα η Δήμητρα είναι μια ηρωίδα ζωής και για τον Ανδρέα Βύρα η ψυχή του Δημαρχείου.

Σήμερα θεώρησα σωστό και μετά από κάποια χρόνια γνωριμίας μου μαζί της, να σας παρουσιάσω και εσάς τους αναγνώστες του LarnakaOnline αυτό το σπάνιο πλάσμα. Πιστεύω πολλοί την έχετε γνωρίσει επισκεπτόμενοι τις δημοτικές αρχές, αφού είναι πρόθυμη για όλους.

Η αγαπημένη μου Δήμητρα Δημητρίου είναι 45 χρονών είναι από τη Λάρνακα και έχει ακόμα μια αδελφή. Διαμένει στη Λάρνακα μαζί με τους γονείς της. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Δροσιάς και αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας. Τα μαθητικά της χρόνια ήταν καλά όπως μας ανέφερε χωρίς κανένα πρόβλημα. “Όπου δυσκολευόμουν με βοηθούσαν οι καθηγητές μου” μας είπε χαρακτηριστικά.

Η Δήμητρα γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στη γνάθο και ενώ άρχισε να μεγαλώνει το πρόβλημα γινόταν και πιο οξύ μέχρι που δεν μπορούσε να ανοίξει καθόλου το στόμα της, να φάει ούτε να μιλήσει. Οι γονείς της πάντα στο πλευρό της άρχισαν να την παίρνουν από τον ένα γιατρό στον άλλο. Άρχισαν οι επεμβάσεις που μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τις 100 τόσο στη Κύπρο όσο και στο Ισραήλ και την Βρετανία.

«Δόξα το θεό μας είπε τώρα είμαι καλά. Έχω τελειώσει με τις επεμβάσεις είμαι καλά μπορώ και μιλώ και τρώω και το πιο σημαντικό μπορώ και δουλεύω».

Η Δήμητρα εδώ και 13 χρόνια είναι υπάλληλος του Δήμου Λάρνακας στη θέση του κλητήρα. Αγαπημένη όλων στο Δημαρχείο και ευγενική και πρόθυμη να βοηθήσει.

Ρωτώντας την για την σχέση της με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα μας ανέφερε με ένα πλατύ χαμόγελο «Α ο Δήμαρχος αγαπάμε πολλά».

Όπως ήταν αναμενόμενο φεύγοντας από το γραφείο της Δήμητρας επισκεφθήκα το γραφείο του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα.

Κύριε Δήμαρχε επισκέφθηκα τη Δήμητρα στο γραφείο της και είχαμε μια ωραία κουβεντούλα του είπα. Τι έχεις να μας πεις για την παρουσία της εδώ στο Δήμο Λάρνακας.

Ο Ανδρέας Βύρας φανερά ενθουσιασμένος μου είπε τα καλύτερα. «Η Δήμητρα μας είναι η ψυχή του Δήμου Λάρνακας. Δεν μπορούμε χωρίς αυτήν. Το πιο αγαπητό πλάσμα εδώ. Πρόθυμη, ευγενική, παρόν σε όλα και σε όλους και έτοιμη να βοηθήσει τους πάντες. Αν μια μέρα λείψει φαίνεται η απουσία της. Την αγαπάμε όλοι, όποιος μπει στο Δημαρχείο και τον δει η Δήμητρα τρέχει αμέσως να τον εξυπηρετήσει. Η σχέση μου μαζί της ιδιαίτερη».

Η Δήμητρα τώρα είναι καλά και συνεχίζει τη ζωή της κανονικά.

Της ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατή και να προχωρά με τη θετικότητα, το χαμόγελο και την καλοσύνη που την διακατέχουν.

Send this to a friend