Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ To Hope for Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
To Hope for Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

To Hope for Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το “Hope For Children” τιμά την 20η Ιουνίου, “Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων”, και αναγνωρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το θάρρος και τη δύναμη ψυχής ανθρώπων από όλο τον πλανήτη που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους, αναζητώντας μια ασφαλέστερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, αναφέρει ότι η Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του ανθρωπιστικού τομέα του Οργανισμού, είπε ότι φέτος αποφασίστηκε όπως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμηθεί με τη συμβολή των ασυνόδευτων παιδιών που φροντίζει. Μέσα από τα έργα τέχνης που ετοίμασαν τα παιδιά, αλλά και οι ομάδες του HFC στα «Σπίτια της Ελπίδας», είπε, “θέλουμε να μεταδώσουμε το νόημα της ελπίδας και στήριξης σε κάθε πρόσφυγα, και να τονίσουμε πως είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

Το “Hope For Children” επιμένει στη διασφάλιση του δικαιώματος κάθε ανθρώπου να μπορεί να ζητά άσυλο εκεί που κρίνει πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα, τονίζει την επιτακτική ανάγκη για σωστή αντιμετώπιση των ανθρώπων που αναγκάζονται να διαφύγουν από τις χώρες καταγωγής τους, προσφέροντας τους σωστές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς διακρίσεις κατά τη διάρκεια των διαδικασιών που ακολουθούνται.

Το «Hope For Children» CRC Policy Center, λειτουργεί από το 2014, τα «Σπίτια της Ελπίδας», δύο ιδιωτικές στέγες για ασυνόδευτα παιδιά και επιπρόσθετες δομές ημι-ανεξάρτητης διαβίωσης, στα οποία μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 1.200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, λαμβάνοντας υπηρεσίες στέγασης και αποκατάστασης.

Send this to a friend