Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Γιατί σε εμένα;;
Γιατί σε εμένα;;

Γιατί σε εμένα;;

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Κι έρχεται εκείνες οι στιγμές που όλα αναποδογυρίζονται σε λίγα λεπτά και βυθίζεσαι σε δύσκολα συναισθήματα….στενοχώρια, απογοήτευση, άγχος, φόβος, θλίψη, αγωνία, θυμός.

Την στιγμή που πονάς το μόνο που σκέφτεσαι είναι πόσο υποφερείς…. Την στιγμή που πονάς οβάσαι μήπως γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Τη στιγμή που πονάς ίσως ακόμη και να σκέφτεσαι να εκδικηθείς σαν ένα μέσο μήπως και δεν ξεχειλίσει ο πόνος ή ό,τι άλλο τον συνοδεύει.

Θα μοιραστώ μαζί σου πως σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις η “Ερώτηση: Γιατί σε εμένα;;;” μπερδεύει όλα τα πιο πάνω δύσκολα και σε ωθεί σε συναισθηματικούς λαβύρινθους. Σε ωθεί σε αδιέξοδα στα οποία γίνεσαι έρμαιο των γεγονότων παρά ένας ενεργός άνθρωπος.

Αδιαμφισβήτητα το τι βιώνει ένας άνθρωπος είναι για τον ίδιο σημαντικό και μοναδικό καθότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τα γεγονότα από διαφορετική οπτική όμως το γιατί σε εμένα, αφαιρεί από εσένα οποιαδήποτε ελπίδα.

Να θυμάσαι πως όλα στη ζωή είναι διαδικασίες που εμπλέκεται η μια στην άλλη έτσι αντί να ρωτάς Γιατί σε εμένα;;;; καλύτερα να ρωτάς Τι νιώθω;; Τα συναισθήματα θα σε συνοδεύσουν στην ευαλωτότητα σου.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος Ζευγαριών
ΠΣΨΘ / ECP / EFTA
τηλ.96409488

Send this to a friend