Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ένας Κύπριος «καλός Σαμαρείτης» ταΐζει τους Αυστραλούς σουβλάκια και κούπες
Ένας Κύπριος «καλός Σαμαρείτης» ταΐζει τους Αυστραλούς σουβλάκια και κούπες

Ένας Κύπριος «καλός Σαμαρείτης» ταΐζει τους Αυστραλούς σουβλάκια και κούπες

Ο Κύπριος Μιχάλης Αθάνατος έγινε γνωστός όταν κατά τη διάρκεια του lockdown στην Αυστραλία έδινε δωρεάν σουβλάκια σε άπορους. Ο «καλός Σαμαρείτης» από την Κύπρο, ιδιοκτήτης της καντίνας Taste of Cyprus, όμως δεν έμεινε στα σουβλάκια, αφού σε όσους είχαν ανάγκη χάριζε τσάντες γεμάτες τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τότε είχε αναφέρει ότι «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να αναδείξουν και τον καλύτερό τους εαυτό. Κι εμείς περνάμε δύσκολα αλλά έκρινα ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ. Δεν ρωτάω πολλά σε όσους μου παραγγέλνουν σουβλάκια. Ποντάρω στην εντιμότητά τους».

Η συγκινητική ιστορία του έφτασε μέχρι τους κυπριακούς τηλεοπτικούς δέκτες με τον κ. Αθάνατο να φιλοξενείται στην εκπομπή «Ήρθε και Έδεσε» του Σίγμα. Όταν ρωτήθηκε πώς άρχισε την επιχείρησή του, απάντησε ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε εταιρεία με προϊόντα φωτισμού Led αλλά αναγκάστηκε να την κλείσει όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας άρχισε να παρέχει δωρεάν τις λάμπες αυτές.

«Ακόμα και ως παιδί, μεγαλώνοντας στην Κύπρο, πάντα ήθελα να γίνει σεφ. Αγαπώ τη μαγειρική και τον πειραματισμό με το φαγητό. Έτσι έκανα αυτό που αγαπούσα ως παιδί και άνοιξα τη δική μου επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αγάπη του για το φαγητό τον «υποχρεώνει» οτιδήποτε πουλάει στην καντίνα του να είναι φρέσκο, από αγνά υλικά και φτιαγμένο από τον ίδιο. Για παράδειγμα, κάνει το παν τα υλικά μέσα στο σουβλάκι του να είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα.

Ερωτηθείς εάν προτιμάει το σαγανάκι από το κυπριακό χαλούμι, απάντησε «Είμαι από την Κύπρο». Στο μενού του συμπεριλαμβάνει πολλά κυπριακά προϊόντα όπως οι κούπες.

Ο κ. Αθάνατος γεννήθηκε στη Μελβούρνη αλλά το 1972 ήρθε μαζί με τη γιαγιά του στη Λεμεσό σε ηλικία δύο χρονών. Επέστρεψε στην Αυστραλία το 1989.

Πάντως ελπίζει ότι με το πέρας τη πανδημίας θα ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend