Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Πορεία Χριστοδούλας 2022: Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής
Πορεία Χριστοδούλας 2022: Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής

Πορεία Χριστοδούλας 2022: Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου, μαζί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, καλούν όλους να γίνουν και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουνγια 47η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί και την επανέναρξη της Πορείας Χριστοδούλας στην αρχική της μορφή, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, πραγματοποιούσε συμβολικά την Πορεία με τα μέλη του προσωπικού του, που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, συνέχισαν να προσφέρουν απρόσκοπτα υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε χιλιάδες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου.

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει στο Δυτικό Άκρο του Μόλου. Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει από την εξέδρα στις Φοινικούδες. Στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσει στο Δημαρχείο Δερύvειας. Τέλος, στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Πάφου.

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από τις 5 έως 17 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 14 Απριλίου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 24 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια.  Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05  στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της Πορείας Χριστοδούλας οΠροέδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου ΚύπρουΔρ. ΑδάμοςΑδάμου, τόνισε «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούν μαζί μας, όπως παλιά, και να περπατήσουν την Πορεία Χριστοδούλας στις 17 Απριλίου σε όλες τις πόλεις. Καλούμε τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και για ακόμα μια χρονιά να γίνουν η δύναμη όλων όσων μάχονται ενάντια στον καρκίνο. Οι εισφορές που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μας επιτρέπουν να λειτουργούμε, αλλά και να αναβαθμίζουμε, τις υπηρεσίες μας οι οποίες προσφέρονται για περισσότερα από 50 χρόνια δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους».

Σε χαιρετισμό της η κ. ΕιρήνηΓρηγορίου, ΕκτελεστικήΔιευθύντριαΔιεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού της Τράπεζας Κύπρου, ανέφερε πως η Τράπεζά μας, ξεπερνώντας τα όρια του ρόλου της ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, με την έμπρακτη προσφορά της απέναντι στους συνανθρώπους μας, βρέθηκε στη μάχη ενάντια στον καρκίνο από το 1998, όταν δημιουργήθηκε και λειτούργησε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η μεγαλύτερη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το κοινό Κυπρίων.«Η μάχη ενάντια στον καρκίνο χρειάζεται συμμάχους, υποστηρικτές, χρειάζεται ενωμένες δυνάμεις για έναν κοινό σκοπό. Η φετινή εκστρατεία έχει ως μήνυμα ‘Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής’ και μαζί όλοι μας δίνουμε τη μάχη για τον καρκίνο, για να βγούμε νικητές, για τους ασθενείς και το έργο που επιτελείται», είπε η κ. Γρηγορίου.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της ΠορείαςΧριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών:

Λευκωσία

Σάββατο 9 Απριλίου, 2022 | 12:30μμ

Εκκίνηση Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου, Αροδαφνούσα, Λευκωσία.

Σάββατο 16 Απριλίου, 2022 | 11:00πμ – 2:00μμ

PhotoboothΜαχητώνστοNicosiaMall

Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 9:30πμ – 3:00μμ

Ποδηλασία από την Κακοπετριά μέχρι την Αροδαφνούσα που διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Θ.Ο.Ι Φιλιάς, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Σάββατο 1 Μάϊου, 2022 | 9:30πμ – 3:00μμ

Σκυταλοδρομία Ομάδας Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» από το Δάλι μέχρι τα Λατσιά.

Λεμεσός

Κυριακή 10 Απριλίου, 2022 | 10:00πμ

Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Δυτικής Λεμεσού και τον Δήμο Ύψωνα. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Βάσεων SBA και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ύψωνα.

Κυριακή 10 Απριλίου, 2022 | 13:00μμ

Τερματισμός Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου, The NagsHeadPub, Ποταμός Γερμασόγειας Λεμεσός.

Λάρνακα

Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ

Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας.

Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ

Πεζοπορία από την Πλατεία Αγίου Μάμα στους Τρούλλους.

Πάφος

Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ

Πεζοπορία στην Πόλη Χρυσοχούς από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με τερματισμό το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
  • Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.

Όλες οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 47ης Πορείας Χριστοδούλας έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και θα εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα και οι κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Send this to a friend