Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ “Υιοθετήστε μια οικογένεια” τα φετινά Χριστούγεννα
“Υιοθετήστε μια οικογένεια” τα φετινά Χριστούγεννα

“Υιοθετήστε μια οικογένεια” τα φετινά Χριστούγεννα

“Υιοθετήστε μια οικογένεια” Αυτός είναι ο τίτλος της εκστρατείας που διοργανώνει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για στήριξη των άπορων συμπατριωτών μας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και με στόχο να έχουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ηλίας Δημητρίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η εκστρατεία διοργανώνεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ωστόσο φέτος τα αιτήματα είναι αυξημένα και αυτό αποδίδεται στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, τα αιτήματα έχουν ξεπεράσει τις 2,500 που καταγράφηκαν πέρυσι.

Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή βοήθειας μπορούν να επικοινήσουν το τηλέφωνο 22514786.

“Λόγω των μέτρων της πανδημίας και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, καλύτερα είναι τα δωροκουπόνια. Εταιρείες, ιδιώτες και υπεραγορές φέρνουν δωροκουπόνια της επιλογής τους, εμείς δεν έχουμε συμβληθεί με κανέναν. Οι οικογένειες που έχουν ανάγκη πηγαίνουν στις υπεραγορές πηγαίνουν εκεί και ψωνίζουν. Έχουμε και κουπόνια για παιδικά παιχνίδια που τα δίνουμε σε παιδιά και για γλυκά.”

Ο κύριος Δημητρίου εξήγησε ότι τόσο οι ενδιαφερόμενοι για να παράσχουν βοήθεια όσο και οι αιτητές βοήθειας, δεν χρειάζεται να μεταβούν στη Λευκωσία καθώς υπάρχουν γραφεία σε όλες τις πόλεις.

“Τα κριτήρια για την παροχή βοήθειας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν είναι τόσο αυστηρά γιατί μέσα σε 2,500 οικογένειες που θα βοηθήσεις, εάν υπάρχουν και 40-50 που δεν δικαιούνται χαλάλι τους. Δεν υπάρχει γραφειοκρατία. Καλούν στο Κεντρικό τηλέφωνο και απο εκεί τα επαρχιακά γραφεία τους καλούν για να πάρουν τα κουπόνια.”

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend