Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απάντηση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας για δημοσίευμα
Απάντηση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας για δημοσίευμα

Απάντηση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας για δημοσίευμα

Απάντηση εξέδωσε η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας αναφορικά με το ηλεκτρονικό άρθρο της δημοσιογράφου Ειρήνης Αντωνίου στην ιστοσελίδα Larnakaonline με τίτλο “Ανοίγουν πληγές σε μια πολύτεκνη οικογένεια από τη Λάρνακα μετά από πολλά χρόνια”.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ

Ανακοίνωση

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό άρθρο της δημοσιογράφου κας Ειρήνης Αντωνίου στην ιστοσελίδα «Η φωνή του Πολίτη» στο Larnaca online ημερομηνίας 14/04/2021, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας πληροφορεί τα ακόλουθα:

Πρωτίστως επισημαίνεται ότι για την εν λόγω περίπτωση δεν ζητήθηκε οποιαδήποτε πληροφόρηση από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ούτε και επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία που δόθηκαν από την παραπονούμενη πολίτη, πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου από τη δημοσιογράφο.

Επί της ουσίας αναφέρεται ότι, κατά την εξέταση της εν λόγω αίτησης οι Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης, προέβησαν στην απαιτούμενη έρευνα ως η νενομισμένη διαδικασία για εντοπισμό των στοιχείων γέννησης του αποβιώσαντος τέκνου της παραπονούμενης. Ενόψει του ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία της γέννησης στο σύστημα του Αρχείου Πληθυσμού διεξήχθηκε έρευνα στα ληξιαρχικά βιβλία του Τμήματος και αφού εντοπίστηκαν τα στοιχεία καταχωρήθηκαν στο σύστημα και προωθήθηκε η έκδοση του πιστοποιητικού γέννησης.

Ακολούθως μετά από πληροφόρηση της παραπονούμενης στους λειτουργούς του Τμήματος ότι το εν λόγω τέκνο της απεβίωσε και ο θάνατος του δηλώθηκε από την ίδια στον Κοινοτάρχη της περιοχής που διέμενε, οι Λειτουργοί προέβησαν σε έρευνα στα ληξιαρχικά βιβλία θανάτου για εντοπισμό της σχετικής καταχώρησης. Ενόψει του ότι δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία, ενημερώθηκε σχετικά η παραπονούμενη ότι για καταχώρηση των στοιχείων θανάτου και έκδοση πιστοποιητικού θανάτου, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση εκπρόθεσμης εγγραφής θανάτου, με σχετική βεβαίωση του ιερέα του κοιμητηρίου στο οποίο έγινε η ταφή, ένορκο δήλωση της και καταβολή του σχετικού τέλους ως η προβλεπόμενη νενομισμένη διαδικασία στο άρθρο 32 του Περί Αχρείου Πληθυσμού Νόμου.

Στη βάση των ανωτέρω η αιτήτρια υπέβαλε αίτηση η οποία αφού εξετάστηκε προωθήθηκε η καταχώρηση του θανάτου και η έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού.

Σε νέα επίσκεψη της αιτήτριας στην Επαρχιακή Διοίκηση για την έκδοση και παραλαβή του πιστοποιητικού θανάτου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για να καταβάλει τα νενομισμένα τέλη εκπρόθεσμης εγγραφής θανάτου και έκδοσης πιστοποιητικού θανάτου και κατόπιν επεξηγήσεων που της δοθηκαν σε σχέση με τη νενομισμένη διαδικασία για τις αιτήσεις εκπρόθεσμης εγγραφής θανάτου, κατέβαλε τα απαιτούμενα τέλη και παρέλαβε το πιστοποιητικό θανάτου.

Επισημαίνεται ότι κατά την εξέταση της αίτησης της παραπονούμενης οι λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες και αντιμετώπισαν την αιτήτρια με ιδιαίτερο σεβασμό λόγω των ευαίσθητων δεδομένων της περίπτωσης της.

Send this to a friend