Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ανοίγουν πληγές σε μια πολύτεκνη οικογένεια από τη Λάρνακα μετά από πολλά χρόνια
Ανοίγουν πληγές σε μια πολύτεκνη οικογένεια από τη Λάρνακα μετά από πολλά χρόνια

Ανοίγουν πληγές σε μια πολύτεκνη οικογένεια από τη Λάρνακα μετά από πολλά χρόνια

Ειρήνη Αντωνίου

Σήμερα φιλοξενούμε στις σελίδες μας μια πονεμένη ανθρώπινη ιστορία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια μητέρα με το γιατί επικοινώνησε μαζί μας θέλοντας να πει τον πόνο της αφού την πνίγει το άδικο.

Διαβάστε εδω: Η απάντηση της Επαρχιακής Διοίκησης

Όπως μας είπε ξύνουν πληγές από δικό τους λάθος σε μια μάνα με αρκετά προβλήματα υγείας, αφού έχει σοβαρή πνευμονοπάθεια, κορτικοεξαρτώμενο άσθμα και βρογχοεκτάσιες με 85% ανικανότητα. Η γυναίκα θέλει να μείνει ανώνυμη, απλά θέλει να ακουστεί στο κόσμο το άδικο που την πνίγει και η ανευθυνότητα κάποιων.

Συγκεκριμένα με τα όσα μας ανέφερε η πολύτεκνη μητέρα, «η ιστορία άρχισε πριν μερικά χρονιά όταν έχασα τη δεύτερη μου κόρη, ένα μωράκι 4 μηνών. Τότε το είχαμε δηλώσει ότι την χάσαμε στον κοινοτάρχη της περιοχή μας. Στον ίδιο κοινοτάρχη που δηλώσαμε τη γέννηση της. Εγώ για καθαρά προσωπικούς λόγους και όχι οικονομικούς επειδή ήδη έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πολύτεκνη μάνα, ήθελα να έχω ένα πιστοποιητικό γέννησης του βρέφους μου. Έτσι πήγα στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας να το ζητήσω. Δεν το είχαν περάσει καν στο σύστημα ότι γεννήθηκε αυτό το μωρό. Άνοιξαν τα βιβλία τους και τελικά το βρήκαν. Με ρώτησαν αν έχω πιστοποιητικό θανάτου και τους λέω όχι. Ήμουν μικρή και έχω μετακομίσει πέντε φορές, ίσως κάπου να χάθηκε στις μετακομίσεις δεν θυμάμαι τους είχα πει. Μου έδωσαν κάποια χαρτιά και με έστειλαν στο κοιμητήριο για να πάρω χαρτί και μετά στο δικαστήριο για να κάνω ένορκων δήλωση ότι πέθανε το μωρό, για να διαγραφεί από το σύστημα, δήθεν στο οποίο σύστημα δεν ήταν καν γραμμένο το μωρό μέχρι προχτές που είχα πάει εγώ να τους το πω.

Εδώ να σημειώσω ότι πριν περίπου 1 χρόνο πήγε ο σύζυγος μου στην Επαρχιακή Διοίκηση και ζήτησε το πιστοποιητικό του μωρού. Και τότε μπήκαν στο σύστημα και του είπαν δεν υπάρχει τέτοιο όνομα και δεν του έβγαλαν πιστοποιητικό…..
Πριν λίγες μέρες παίρνει η κόρη μου τα χαρτιά και της είπαν ότι έχουμε να πληρώσουμε πρόστιμο γιατί δεν είπαμε ότι πέθανε το μωρό που ούτε καν είχαν περάσει στο σύστημα ότι υπήρξε ποτέ.

Και σημειώστε εδώ, ότι ουδέποτε έχω πάρει ένα σεντς από τη κυβέρνηση, αφού είχα γεννήσει το μωρό. Αυτοί ζήτησαν λεφτά επειδή κατά την άποψη τους δεν δήλωσα το θάνατο, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν το σύστημα ούτε καν τη γέννηση του. Απλά κάποιοι ήθελαν να κουκουλώσουν το δικό τους λάθος”.

Εδώ να τονίσω συνεχίζει η γυναίκα ότι “το μωρό μου πέθανε από καθαρή αμέλεια των γιατρών του δημοσίου και ουδέποτε τους κατάγγειλα. Αφού έχασα το μωρό μου, δεν είχα τίποτε να κερδίσω πλέον”.

Ποιο κάτω παρουσιάζουμε την απόδειξή που έχουν πληρώσει τις οφειλές και το πρόστιμο που τους ζητήθηκε, αφού δεν είναι θέμα χρημάτων.

 

Send this to a friend