Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χίλια περίπου άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στα Κέντρα Εμβολιασμού στη Λάρνακα
Χίλια περίπου άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στα Κέντρα Εμβολιασμού στη Λάρνακα

Χίλια περίπου άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στα Κέντρα Εμβολιασμού στη Λάρνακα

Χίλια περίπου άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν στο παλαιό Νοσοκομείο και στο λιμάνι της Λάρνακας.

Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Γεωργία Χριστοδούλου, Λειτουργός Επισκεπτών Υγείας των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, ανέφερε ότι «στο λιμάνι της Λάρνακας υπάρχουν δύο Κέντρα Εμβολιασμού, το Α και Β ενώ στο παλαιό Νοσοκομείο της πόλης λειτουργούν άλλα δύο σημεία».

Σήμερα στο λιμάνι, πρόσθεσε, «θα εμβολιαστούν περίπου 832 άτομα και έχουν έχουν ανοίξει 8 σημεία εμβολιασμού τα οποία επανδρώνονται από επισκέπτες υγείας και νοσηλευτικούς λειτουργούς, ενώ υπάρχουν πτυχιούχοι ή φοιτητές που είναι βοηθητικό προσωπικό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τα Κέντρα Εμβολιασμού και απευθύνουμε έκκληση στο κοινό όπως φτάνει στην ώρα που έχουν το ραντεβού του, για να μην υπάρχει συνωστισμός. Με την άφιξη των ατόμων στα Κέντρα και ανάλογα με την ώρα του ραντεβού που έχουν, καλούνται τα ονόματα τους σύμφωνα με τον κατάλογο που έχουμε».

Πρόσθεσε ότι «μόλις ένα άτομο ακούσει το όνομα του και πριν εισέλθει στο χώρο εμβολιασμού, θα βάλει αντισηπτικό για τα χέρια και θα του γίνει θερμομέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα του υποδειχθεί ειδικό σημείο για να καθίσει,  μέχρι να κληθεί να περάσει στο σημείο όπου θα του χορηγηθεί το εμβόλιο». Την ίδια μέρα, είπε, γίνεται μόνο ένα είδος εμβολίου και σε όποιο από τα δωμάτια εισέλθουν θα κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο για το οποίο έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου, «μετά τον εμβολιασμό τους τα άτομα θα καθίσουν για 15 – 20 λεπτά αναλόγως, σε ειδικό χώρο, για παρακολούθηση από Ιατρικό Λειτουργό. Μετά την πάροδο του συγκεκριμένου χρόνου τότε γίνεται η αποδέσμευση των ατόμων, τα οποία θα επανέλθουν για τη δεύτερη δόση του ραντεβού τους, ανάλογα με το εμβόλιο που θα τους χορηγηθεί».

Η Γεωργία Χριστοδούλου έστειλε το μήνυμα στο κοινό πως «όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τον κορωνοϊό και καλούμε τους πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους από την πλατφόρμα και να εμβολιάζονται». Ωστόσο, πρόσθεσε, σε περίπτωση που ένα άτομο δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού από την πλατφόρμα τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στον προσωπικό του γιατρό, ο οποίος θα μπορέσει να τους βοηθήσει.

Είπε επίσης πως «συνήθως ο κόσμος φτάνει κανονικά για το ραντεβού του και σε περίπτωση που ένα άτομο δεν τα καταφέρει, σημαίνει ότι του έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Κάθε δύο ή τρεις ώρες ελέγχουμε τους καταλόγους και εάν ένα άτομο δεν έρθει στο ραντεβού του επικοινωνούμε μαζί του για να δούμε γιατί δεν τα κατάφερε».

Σημείωσε επίσης ότι «σε περίπτωση που ένα πρόσωπο δεν έρθει στο Κέντρο τότε επικοινωνούμε με άλλο άτομο το οποίο έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για να κάνει την δεύτερη δόση. Με τον τρόπο αυτό δεν καταστρέφεται και δεν χάνεται κανένα εμβόλιο» εξήγησε.

Όσον αφορά το Κέντρο Εμβολιασμού στο παλαιό Νοσοκομείο της Λάρνακας η κ. Χριστοδούλου είπε πως «λειτουργούν δύο σημεία καθημερινά τα οποία εξυπηρετούν περίπου 280 με 300 άτομα. Αυτές τις μέρες είχαμε τη δεύτερη δόση ενός συγκεκριμένου εμβολίου, ενώ χθες και σήμερα έχουμε το άλλο σκεύασμα».

Σημείωσε ακόμα ότι «τα κέντρα εμβολιασμού στη Λάρνακα λειτουργούν από τις 08.00 μέχρι τις 14.30 ή και περισσότερο αναλόγως των ατόμων που αναμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια μεταφέρονται με ειδικές παγοκύστες και θερμόμετρο καθημερινά στα κέντρα εμβολιασμού, από τα φαρμακεία των Γενικών Νοσοκομείων της κάθε πόλης», είπε.

Εξήγησε επίσης πως «οι δόσεις των εμβολίων είναι ανάλογα με τα ραντεβού που έχουν οριστικοποιηθεί την κάθε μέρα και υπάρχουν στο λογισμικό σύστημα».

Send this to a friend