Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ο μικρός Παναγιώτης βγήκε νικητής στη Γερμανία-Το ευχαριστώ στη κ. Γιαννάκη
Ο μικρός Παναγιώτης βγήκε νικητής στη Γερμανία-Το ευχαριστώ στη κ. Γιαννάκη

Ο μικρός Παναγιώτης βγήκε νικητής στη Γερμανία-Το ευχαριστώ στη κ. Γιαννάκη

«Είμαστε οι γονείς του μικρού Παναγιώτη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για την πολύτιμη βοήθεια της κα Χριστίνας Γιαννάκη», αναφέρουν σε μήνυμά τους προς τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης οι γονείς του μικρού Παναγιώτη, ευχαριστώντας δημόσια την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Ο μικρός Παναγιώτης υποφέρει από μια πολύ σπάνια Ημιμεγαλοεγκεφαλοπάθεια. Μία εκ των δύο μισών του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερη και δίνει τακτικά έναυσμα για επιληπτικά επεισόδια.

Η περιπέτεια με την υγεία του άρχισε μόλις είχε γεννηθεί, «πριν το πάρουμε στην αγκαλιά μας, έπαθε σπασμούς και διακομίσθηκε στο Μακάριο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για ένα μήνα.

«Η κα Γιαννάκη ήταν ο μόνος άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε και φρόντισε να μεταφερθεί στη Γερμανία», γράφει η οικογένεια

Ο μικρός Παναγιώτης μεταφέρθηκε άμεσα στη Γερμανία και βγήκε νικητής από ένα πολύωρο χειρουργείο.

«Η εγχείρηση εγκεφάλου είναι μια δύσκολη τέχνη, πόσο μάλλον σε παιδιά» είπε σε συνέντευξή του το γιατρός της παιδονευρολογικής κλινικής Rehab Ηohenstücken στο Brandenburg an der Havel στη Γερμανία όπου βρίσκεται και αναρρώνει.

«Θα μιλήσει, θα ακούσει και θα μπορεί να δει» είοε ο Παιδονευρολόγος Jörn Lange. Οι γονείς του Παναγιώτη είναι ανακουφισμένοι και θέλουν σύντομα να επιστρέψουν μαζί με τον Παναγιώτη πίσω στην Κύπρο. Ο Παναγιώτης μετά θα πρέπει να πηγαίνει Charite μόνο για επανεξετάσεις.

Οι γονείς του Παναγιώτη, Ραφαέλλα 30ετών και Φλώρος 34ετών μένουν με το παιδί τους στο Hohenstücken στο δωμάτιο. Δεν μιλούνγερμανικά, η συνεννόηση είναι δύσκολη. «Ο Παναγιώτης δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει το κεφάλι του στην επιρρεπή θέση για αυτό και λαμβάνει ειδική φυσικοθεραπεία. Ο Παναγιώτης θα μπορέσει να περπατήσει, αλλά η κινητική του εικόνα δεν θα είναι απολύτως φυσιολογική», είπε εκ μέρους της οικογένειας λειτουργός του Υπουργείου Υγείας.

Πως θα εξελιχτεί ο Παναγιώτης διανοητικά με μόνο ένα ημισφαίριο εγκεφάλου; Φαίνεται η ανησυχία των γονιών για το παιδί τους , που τους συνοδεύει από την γέννησή του. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορούμε να το απαντήσουμε αυτό, λέει ο γιατρός. «Πιθανό να αναπτυχθεί διανοητικά αργοπορημένα αλλά και μια φυσιολογική ανάπτυξη είναι πιθανή», όταν η μητέρα του Παναγιώτη ακούει την μετάφραση , τα δάκρυα της δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Ο πατέρας την παρηγορεί.

Στο ισόγειο της Παιδιατρικής κλινικής στο VirchowCampus η Angela Kaindl βάζει πάνω στο τραπέζι ένα μοντέλο εγκεφάλου. Η Kaindl είναι διευθύντρια της παιδιατρική κλινικής με κύρια έμφαση την νευρολογία. ‘’ Χωρίς αυτή την επέμβαση θα ακολουθούσαν πολύ δύσκολες αναπηρίες/ βλάβες.

Πηγή: Sigmalive 

Send this to a friend