Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Εισήγηση Αντρέα Χριστοφόρου προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας
Εισήγηση Αντρέα Χριστοφόρου προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Εισήγηση Αντρέα Χριστοφόρου προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Ανδρέας Χριστοφόρου, μας απέστειλε μια επιστολή, η οποία απευθύνεται προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με θέμα το πάγωμα της που παρατηρείται  στο κέντρο της πόλης μας.

 

Προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας,

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ένα πάγωμα της αγοράς στο κέντρο της πόλης μας η οποία αναμφισβήτητα θα επηρεαστεί αρνητικά και από το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου (mall). Η πρωτοφανής αυτή κρίση που περνάνε οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης μας εκτιμώ ότι πρέπει να θορυβήσει τον Δήμο μας.

 

Οι επιπτώσεις από την πανδημία στην οικονομία της Λάρνακας έχουν επιδεινώσει την ήδη αρνητική κατάσταση:

  • Πρωτοφανής εκκένωσης πολλών καταστημάτων.
  • Αρκετοί καταστηματάρχες έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.
  • Στις βιτρίνες των πλείστων καταστημάτων βλέπει κανείς την κόκκινη πινακίδα «ενοικιάζεται» ή «πωλείται».

 

Οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης μας βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας και αβεβαιότητας. Ο Δήμος αλλά και η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβουν άμεσα μέτρα.

 

Ο μετασχηματισμός της οδού Ζήνωνος και Ερμού σε υπαίθριο ανοικτό εμπορικό κέντρο θεωρώ πως είναι η μόνη διέξοδος για το καλό της πόλης μας. Τα έργα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα.

 

Χρειάζεται πεζοδρόμηση και των δύο αυτών δρόμων, πλατύτερα πεζοδρόμια, διαχείριση ομβρίων και ευφάνταστες ιδέες για στέγαστρα με βασική προϋπόθεση την δημιουργία επαρκών χώρων στάθμευσης στην γύρω περιοχή.

 

Σίγουρα τα εργοτάξια προκαλούν ταλαιπωρία και ζημιά για κάποιους και συμμερίζομαι τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Όμως τα οφέλη από αυτά θα είναι πολλαπλάσια.

 

Επειδή δεν πρέπει να μένουμε στην θεωρεία είναι σημαντικό να διοριστεί μια ομάδα τον σχεδιασμό των έργων και να παραδοθεί μελέτη για την γενική ωφελιμότητά του. Ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την ανάπτυξη της οδού Ανεξαρτησίας στην Λεμεσό που αντιμετώπιζε για χρόνια τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς σήμερα.

 

Πρόκειται για έργα που έχουν τεράστια σημασία για την κάθε πόλη. Ο Δήμος συνεπώς πρέπει να ενεργεί και να τα σχεδιάσει έγκαιρα, στη βάση μελέτης και με σύγχρονους όρους ώστε να αποφεύγονται οι πειραματισμοί.

 

Με εκτίμηση

Ανδρέας Χριστοφόρου Δημοτικός Σύμβουλος

Send this to a friend