Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολομός με μουστάρδα και βότανα
Σολομός με μουστάρδα και βότανα

Σολομός με μουστάρδα και βότανα

Δρ Νατάσα Παπαηρακλέους
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc
Ειδική επιστήμονας του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ιατρικό Κέντρο Δικταίον

Συστατικά
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνιτούρα
20 – 30 κλωναράκια διάφορα φρέσκα βότανα, συν 2 Κ ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κ. γ. αλάτι
1 Κ μουστάρδα Dijon
1 κιλό σολομός
Βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετείτε φέτες λεμονιού σε δύο στρώσεις στο κέντρο του αλουμινοχάρτου.

Βήμα 2
Ετοιμάζετε το σκόρδο με το αλάτι σε μορφή πουρέ. Μεταφέρετε σε ένα μικρό πιάτο και ανακατεύετε τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένο βότανα.

Βήμα 3
Απλώνετε το μίγμα πάνω από τις δύο πλευρές του σολομού. Ψήνετε το σολομό για 25 λεπτά.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend