Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στη Δερύνεια
Γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στη Δερύνεια

Γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στη Δερύνεια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα μεγάλο, δικοινοτικό project βρίσκεται στα σκαριά εντός της νεκρής ζώνης του ακριτικού Δήμου Δερύνειας. Το έργο αφορά τη δημιουργία γηπέδων κοινωνικού αθλητισμού, για τα οποία θα γίνει προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν από διεθνείς οργανισμούς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης είπε ότι ήδη έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη και τα αρμόδια υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί το πράσινο φως για τη δημιουργία των χώρων άθλησης.

Παρόλο που οι εξελίξεις με την πανδημία φρενάρουν, προς το παρών, την επιτάχυνση των διαδικασιών, εντούτοις ο Δήμος Δερύνειας είναι σε αναμονή και θα επιμείνει στην υλοποίηση του έργου. Εξηγώντας τα σχέδια για τα γήπεδα, ο δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο προγραμματίζεται να κατασκευαστούν γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλημάτων στην άμμο. Όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης των γηπέδων, ο κ.Καραγιάννης είπε ότι ήδη ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο διαβεβαίωσε τον δήμο πως η χώρα του είναι πρόθυμη να στηρίξει τόσο την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και άλλες δικοινοτικές δράσεις. «Στόχος είναι τα γήπεδα, που θα κατασκευαστούν κοντά στο οδόφραγμα, να είναι διαθέσιμα σε νέους και από τις δύο κοινότητες, ενώ υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους θα είναι ο Δήμος Δερύνειας», πρόσθεσε ο Α. Καραγιάννης.

Το δικοινοτικό γκαράζ

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το δικοινοτικό γκαράζ, το οποίο εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 παρά το οδόφραγμα της περιοχής, ο δήμαρχος Δερύνειας δήλωσε ότι ο δήμος προχώρησε τις διαδικασίες για αναβάθμιση του χώρου και ανανέωση του συμβολαίου εργοδότησης της υπεύθυνης λειτουργού, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα όποια προβλήματα και προσκόμματα μεταξύ των δύο πλευρών δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στη συνέχιση της λειτουργίας του.

Το δικοινοτικό γκαράζ άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 9 Ιουλίου 2018, αφού προηγήθηκε η κατάλληλη διαμόρφωση του γκαράζ του αείμνηστου Αντρέα Θεωρή. Το γκαράζ παραχωρήθηκε από την οικογένεια του Α. Θεωρή στο Δήμο Δερύνειας, με σκοπό τη δημιουργία ενός κτηρίου που θα φιλοξενεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Send this to a friend