Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης πεντέμισι χρόνων, δύο πρόσωπα ηλικίας 34 και 35 ετών, αφού τα βρήκε ένοχα στις κατηγορίες της παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, οι δύο καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί την 1η Οκτωβρίου, του 2020 στην επαρχία Λάρνακας αφού στην κατοχή τους εντοπίστηκαν συνολικά έξι κιλά κάνναβης.

Άλλη μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, αλλά με ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, είναι προγραμματισμένη ν’ απασχολήσει το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σήμερα.

Η ιδιαιτερότητα της παρούσας υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία κατοχής περίπου τεσσάρων κιλών κάνναβης, με σκοπό την προμήθεια, είναι άτομο με νοητική στέρηση. Κι όμως, οι έμποροι ναρκωτικών τον χρησιμοποίησαν ως παραλήπτη ενός ταχυδρομικού δέματος, εκ μέρους άλλου προσώπου, το οποίο έφθασε στη Λάρνακα από το εξωτερικό το 2018, πιστεύοντας προφανώς ότι ένα άτομο με νοητική στέρηση δεν θα προκαλούσε τις υποψίες της ΥΚΑΝ. Είναι, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που αναμένεται η ποινή που θα επιβάλει το Κακουργιοδικείο στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Να σημειωθεί, ότι ο τελικός παραλήπτης του δέματος με τα τέσσερα κιλά ναρκωτικών έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για την ίδια υπόθεση.

 

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετάω», στα πλαίσια του έργου «Life» θα συμμετάσχει ο Δήμος Λάρνακας.
Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σαν στόχο την εξαγωγή πληροφοριών και συμπερασμάτων για την υιοθέτηση μιας δίκαιης τιμολόγησης των απορριμμάτων, την επίτευξη μείωσης της παραγωγής τους και την ορθότερη διαλογή τους.

Για σκοπούς πιλοτικής εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, έχει επιλεγεί η ενορία του Αγίου Νικολάου και η περιοχή γύρω από το K-Cineplex.

Περίπου 250 νοικοκυριά από τις περιοχές αυτές έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Λάρνακας, γι’ αυτό και ήδη τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 56 λίτρων, ειδικές σακούλες απορριμμάτων καθώς και ειδικά αυτοκόλλητα σήμανσης του προγράμματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, η πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Pay as you throw» αρχίζει τη Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει για περίοδο τριών μηνών. Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στη Λάρνακα και το πρόγραμμα ανακύκλωσης από τα νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το τέλος του 2023, όλα τα νοικοκυριά στην Κύπρο θα υποχρεωθούν να εφαρμόζουν την πιο πάνω πρακτική, δηλαδή της δίκαιης τιμολόγησης των απορριμμάτων και της ορθότερης διαλογής τους.

Send this to a friend