Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Φυλάκιση σε δύο πρόσωπα από την επαρχία Λάρνακας
Φυλάκιση σε δύο πρόσωπα από την επαρχία Λάρνακας

Φυλάκιση σε δύο πρόσωπα από την επαρχία Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έξι κιλά μαριχουάνας για την «αγορά» των Κοκκινοχωριών, μετέφεραν από τη Λεμεσό δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 και 34 χρόνων, από την επαρχία Λάρνακας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσουν τη δικιά τους δόση, αλλά παράλληλα να πληρωθούν για τη «δουλειά» που τους ανατέθηκε και να επιλύσουν κάποια από τα οικονομικά τους προβλήματα. Στάθηκαν, όμως, «άτυχοι», καθότι το μεγάλο κοντραμπάντο ναρκωτικών από Λεμεσό προς Κοκκινοχώρια έφτασε στ’ αυτιά των αστυνομικών της ΥΚΑΝ, που τους έστησαν καρτέρι στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας, παρά την Κοφίνου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, καταδίκασε τους δύο προμηθευτές σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση τον καθένα, αφού κρίθηκαν ένοχοι, μετά από δική τους παραδοχή, σε κατηγορίες που αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η επιχείρηση της ΥΚΑΝ για αποτροπή της μεταφοράς των ναρκωτικών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στήθηκε την 1η περασμένου Οκτώβρη.

Οι δύο φίλοι ανακόπηκαν ενώ οδηγούσαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση από τη Λεμεσό προς τη Λάρνακα, με τελικό προορισμό τα Κοκκινοχώρια. Και οι δύο μετέφεραν σακίδια πλάτης, τα οποία όταν ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ότι περιείχαν από τρία κιλά κάνναβης το καθένα.

Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν αμέσως εμπλοκή στην υπόθεση, εξού και η υπόθεσή τους καταχωρίσθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο δικαστήριο. Παρόλο που οι κατηγορούμενοι (είναι χρήστες ναρκωτικών) είχαν λευκό ποινικό και ως σοβαρός μετριαστικός παράγοντας λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι άμεσα παραδέχθηκαν ενοχή, εντούτοις το Κακουργιοδικείο καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης πεντέμισι χρόνων, υπενθύμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι προμηθευτές στο εμπόριο των ναρκωτικών, αλλά και την συχνότητα με την οποία παρόμοιας φύσεως υποθέσεις παρουσιάζονται για εκδίκαση ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων τα τελευταία χρόνια.

Βαποράκι με νοητική στέρηση

——————————————-

Άλλη μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, αλλά με ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, είναι προγραμματισμένη ν’ απασχολήσει το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σήμερα Δευτέρα (23/11).

Η ιδιαιτερότητα της παρούσας υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, Μ.Χ., από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία κατοχής περίπου τεσσάρων κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια, είναι άτομο με νοητική στέρηση. Κι όμως, οι έμποροι ναρκωτικών τον χρησιμοποίησαν ως παραλήπτη ενός ταχυδρομικού δέματος, εκ μέρους άλλου προσώπου, το οποίο έφθασε στη Λάρνακα από το εξωτερικό το 2018, πιστεύοντας προφανώς ότι ένα άτομο με νοητική στέρηση δεν θα προκαλούσε τις υποψίες της ΥΚΑΝ. Είναι, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που αναμένεται η ποινή που θα επιβάλει το Κακουργιοδικείο στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Να σημειωθεί, ότι ο τελικός παραλήπτης του δέματος με τα τέσσερα κιλά ναρκωτικών έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για την ίδια υπόθεση.

Send this to a friend