Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Με καυτό σαραντάρι ο Δεκαπενταύγουστος
Με καυτό σαραντάρι ο Δεκαπενταύγουστος

Με καυτό σαραντάρι ο Δεκαπενταύγουστος

Ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει για μια ακόμη φορά ο υδράργυρος και μετά από το σημερινό διάλειμμα που θα τον κρατήσει σε κάπως χαμηλά επίπεδο, το Σαββάτο όταν θα γιορτάζουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου προβλέπεται ότι θα ακουμπήσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ταυτόχρονα με την ψηλή θερμοκρασία που αναμένεται να φέρει το Δεκαπενταύγουστο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει και τον ερχομό επιπρόσθετης υγρασίας, γεγονός που θα προκαλεί αισθήματα δυσφορίας.

Η υγρασία στην ατμόσφαιρα τέτοια εποχή, όπως επισημαίνει ο μετεωρολογικός λειτουργός Ιάσονας Χριστοδούλου είναι σύνηθες φαινόμενο και μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ωστόσο, το Σαββάτο πιθανότατα θα έχουμε μια ακόμη κίτρινη προειδοποίηση, λόγω και του μεγάλου αριθμού των εκδρομέων που αναμένεται να μεταβούν στα βουνά.

Στο μεταξύ, η εποχική χαμηλή πίεση εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή και έτσι σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος κατά τις πρωινές ώρες, όμως από το μεσημέρι και μετά το σκηνικό θα αλλάξει.

Σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο Ιάσονα Χριστοδούλου, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτύσσονται νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα παράλια της Πάφου, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Πέμπτη, το απόγευμα θα παρατηρούνται και πάλι τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, οι οποίες ωστόσο δεν προβλέπεται να φέρουν νέες βροχές. Η θερμοκρασία εξάλλου θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες για την εποχή θερμοκρασίες που είναι οι 37–38 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι αίθριος και ο υδράργυρος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Send this to a friend