Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ

O chef Γιώργος Ερωτοκρίτου (Giorgos Erotokritou Chef de cuisine), μας δίνει μία πολύ νόστιμη συνταγή για σπιτικά, τραγανά εκλέρ, τα οποία φτιάχνονται εύκολα κι απλά στο σπίτι.

Ακολούθησε τη συνταγή κι εντυπωσίασέ τους όλους:

Συνταγή:

Υλικά για τη ζύμη
4 κουταλιές Bούτυρο
1 φλιτζάνι ‏Nερό
1 πρέζα Αλάτι
1 κουτάλια ‏Ζάχαρη
1 φλιτζάνι ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 Αυγά
1 Αυγό χτυπημένο

Υλικά για τη γέμιση
1 λίτρο ‏Γάλα
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
4 κουταλιές ‏Κορν Φλάουρ
2 κουταλιές Αλεύρι
3 κουταλιές Μαργαρίνη
1 φακελάκι Βανίλια

Υλικά για το γλάσο
100 γρ φρέσκα Κρέμα
150 γρ ‏Σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια Βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζετε για λίγο .
Προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε αλλά 2 λεπτά περίπου.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με μια κουτάλα μέχρι να πήξει.
Μεταφέρετε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και το αφήνετε να σταθεί 5 λεπτά.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα κορνέ και ξεκίνηστε να κάνετε μικρά μπαστούνια πανό σε ταψί με λαδόκολλα. Μετά τα αλείφετε με ένα πινέλο με τον κρόκο και τα αφήνετε 20 λεπτά να σταθούν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στο αέρα στους 180 βαθμούς.
Για την κρέμα

Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
Διαλύετε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε ένα μπολ και το ρίχνετε μέσα στο γάλα και ανακατεύτε με ένα σύρμα.
Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τη βανίλια, την μαργαρίνη και τους 2 Κρόκους και ανακατεύτε καλά.
Για το γλάσο

Ζεσταίνετε την φρέσκα κρέμα την ρίχνετε σε μπολ που έχετε βάλει την σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί .
Για τη συναρμολόγηση

Κάνετε μια τρύπα στα εκλέρ και τα γεμίζετε με την κρέμα. Τέλος μεταφέρετε τα εκλέρ σε σχάρα και ρίχνετε από πανό το γλάσο.

 

Send this to a friend