Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σήμερα τα νέα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας
Σήμερα τα νέα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

Σήμερα τα νέα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας

Μετά την συνάντηση που υπήρξε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Υπουργού Εργασίας, αναμένεται η ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια τις επόμενες μέρες.

Ολοκληρώνονται σήμερα τα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Χθες η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους και σήμερα θα ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, η κρατική στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για άλλους τέσσερις μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο, υπό διαφορετική μορφή, με κύριο άξονα τη βοήθεια στην τουριστική βιομηχανία, που πλήττεται περισσότερο.

Η κρατική στήριξη μετά τις 12 Ιουνίου, που λήγουν τα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, θα είναι πιο στοχευμένη, στους τομείς, οι οποίοι έχουν περισσότερες δυσκολίες, δήλωσε προχθές ο ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Δεν θέλουμε, τόνισε, να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε νέα δημοσιονομική ή τραπεζική κρίση, σε μία περίοδο, που οι αγορές είναι εύθραυστες. Η κυβέρνηση, στην πρώτη φάση, δεν κοίταξε, είπε, το θέμα του ηθικού κινδύνου και επέλεξε εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα στήριξης. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτή η παρέμβαση πρέπει να είναι βραχείας διάρκειας για να μη δημιουργήσει στρεβλώσεις στο μέλλον.

Send this to a friend